WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sterrenkijken in 's-Graveland
's-Graveland, di 28 februari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen opent ook de sterrenwacht Gooi en Vechtstreek de deuren om iedereen naar objecten aan de hemel te laten kijken.

persbericht

Landelijke Sterrenkijkdagen ook in Gooi en Vechtstreek

Tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen openen de sterrenwachten in Nederland hun deuren om iedereen de gelegenheid te geven eens door een telescoop naar objecten aan de hemel te kijken.


De Zuidelijke hemel.

Eénmaal per jaar organiseren alle sterrenwachten van Nederland tegelijkertijd een aantal sterrenkijkavonden voor het publiek. Deze Landelijke Sterrenkijkdagen vinden dit jaar plaats op 3 en 4 maart en zijn een ideale gelegenheid voor iedereen die benieuwd is hoe hemelobjecten zoals de Maan, de Orionnevel of de sterrenhoop de Plejaden er door een telescoop uitzien.

In onze regio is de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek geopend tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen. Deze nieuwe sterrenwacht bestaat sinds 2015 en bevindt zich bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland. De sterrenwacht is op vrijdagavond 3 en zaterdagavond 4 maart van 20:00 tot 22:00 uur geopend.

De Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek heeft een tweetal grote, permanent opgestelde telescopen. Daarnaast worden er ook nog een aantal kleinere telescopen opgesteld zodat iedereen ruimschoots de gelegenheid heeft om te kijken. Er worden diverse presentaties gegeven en er zijn boeken en sterrenkaarten te koop. Bij slecht weer gaan de presentaties gewoon door, maar kan het sterrenkijken wellicht niet mogelijk zijn.

De toegangsprijs is € 2 voor volwassenen en € 1 voor kinderen (en gratis voor leden van de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek).

Kijk voor meer informatie op onze website.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief