WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijdemeren Schaakt Mee
Wujdemeren, do 19 januari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Patrick Kreuning zag dat twee Wijdemeerse schakers op de Tata Steel schaaktoernooi hun stukken op het bord mee schuiven.

ingezonden brief

Tata-Steel schaaktoernooi Wijk aan Zee

Ook dit jaar is het Tata-steel schaaktoernooi weer een trekpleister voor duizenden schaakfanaten.

Naast de wereldtop die er speelt, zijn dit mensen die zelf willen meedoen in diverse amateurklasses (weekendvierkampen, dagvierkampen en de tienkamp). Het weekend van 21 en 22 januari is er het kids weekend en is er voor de kinderen van alles te ontdekken in de schaakwereld.

Jaarlijks trekken er ook duizenden bezoekers naar dit toernooi, om bijvoorbeeld Wereldkampioen Magnus Carlsen uit Noorwegen in actie te zien. Kijken we in de lijst met amateurs, dan zien we dat Zuid-Korea goed vertegenwoordigd is, er is ook iemand uit Nieuw Zeeland afgereisd om een paar potjes te spelen. En dat op amateur niveau. Vanuit Wijdemeren doen C. Bosscha (NdB) en P. Heijboer ('s Graveland) mee.

Het grootste schaaktoernooi ter wereld biedt nog veel meer, dagelijks een lezing, een analyse-zaal waar de partijen van grootmeesters besproken worden, een schaakwinkel, en als al dat schaken je teveel wordt dan kun je even lekker gaan uitwaaien aan zee. Het grootste schaaktoernooi ter wereld in ons kleine landje, dat doet de harten van vele Nederlandse schakers sneller kloppen.

Om 14.00 uur 's middags beginnen de wedstrijden, de partijen van de Wereldtop en de challengers zijn te zien op de website: http://www.tatasteelchess.com/

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief