WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Barbican Kwartet Jagthuis
Horstermeer, do 12 januari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Morgenavond speelt het Barbican Kwartet werken van Beethoven, Schnittke en Fauré in het Jaghthuis in de Horstermeer.

persbericht

Strijktrio's bij concert Barbican Kwartet
Het Jagthuis, vrijdag 13 januari

Een trio bij een concert van een kwartet? Het kan elk ensemble overkomen: ziekte of andere pech waardoor één van de musici niet mee kan spelen. De drie strijkers van het Barbican Kwartet hebben een bevriende pianist gevraagd mee te komen, en zo kan het concert toch doorgaan.

Met een aangepast programma van twee strijktrio's en een pianokwartet. Het strijktrio opus 9 nummer twee van Beethoven staat als eerste op het programma. Een vrolijk werk dat Beethoven opdroeg aan zijn mecenas graaf Von Browne. Die was op zijn beurt weer zo blij dat hij Beethoven een paard schonk. Het tweede strijktrio dat de Barbicans spelen is van Alfred Schnittke. Dit werk is niet vaak op de podia te horen maar behoort met de strijktrio's van Beethoven en Mozart tot de mooiste in zijn soort. Na de pauze spelen violiste Amarins Wierdsma, altist Christoph Slenczka, celliste Yoanna Prodanova en pianist Mihai Ritivoiu het eerste pianokwartet van Gabriel Fauré. De Nederlandse violiste Amarins Wierdsma is een van de jonge toptalenten op dit moment. Ze was laureaat bij het Oskar Backconcours en verfijnt momenteel haar spel in Londen waar ze het Barbican Quartet oprichtte. Het concert van het Barbican Kwartet vindt plaats op vrijdagavond 13 januari en begint om 20.15 uur. Zoals gebruikelijk bij de vrijdagavondconcerten is er voorafgaand aan het concert om zeven uur voor de eerste 20 belangstellenden gelegenheid aan te schuiven aan tafel. U krijgt voor 32 euro het concert en een heerlijk vegetarisch twee-gangen menu voorgeschoteld.

Barbican Kwartet: vrijdag 13 januari 2017, aanvang 20.15 uur, entree 17,50 euro (tot 25 jaar 10 euro). Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

Programma Concert Barbican Kwartet
Het Jagthuis, vrijdag 13 januari 20.15 uur

Mihai Ritivoiu, piano
Amarins Wierdsma, viool
Christoph Slenczka, altviool
Yoanna Prodanova, cello

Ludwig van Beethoven - Strijktrio op. 9 nr 2 in D
•          I. Allegretto
•          II. Andante quasi allegretto
•          III. Menuetto – Allegro
•          IV. Rondo – Allegro

Alfred Schnittke - Strijktrio (1985)
•          Moderato
•          Adagio

Gabriel Fauré - Piano kwartet nr 1 op.15 in c
•          Allegro Molto Moderato
•          Scherzo, Allegro Vivo
•          Adagio
•           Allegro Molto

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief