WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
New-York in Ankeveen
Ankeveen, ma 13 maart 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op een gewone doordeweekse dinsdag, 25 april, komt er naar Ankeveen een ontzettend ongewoon, nee zelfs bijzonder gezelschap.

persbericht

Wereldpremière van New Yorkse band in Ankeveen!

Op een gewone doordeweekse dinsdag, 25 april, komt er een ontzettend ongewoon, nee zelfs bijzonder gezelschap naar Ankeveen…. De arrangementen van een ‘Friese New-Yorkse’, uitgevoerd door een orkest van 12 personen, een New Yorkse zanger en een Britse zangeres.

Marike van Dijk is een saxofoniste die haar weg van de Friese fanfare naar de jazzhoofdstad van de wereld, New York, heeft weten te vinden. Tegenwoordig neemt ze vaker de rol van componiste aan, waarbij ze met verschillende bezettingen en samenwerkingen steeds de uitdaging en vernieuwing opzoekt. Zodoende dat zij de liedjes van Jeff Taylor en Katell Keineg gearrangeerd heeft voor een gezelschap van strijkers, blazers en ritmesectie. Met als resultaat: een soort mini-metropool orkest.

Dit bijzondere project is getiteld “The Stereography Project” en is begonnen in New York, waar van Dijk een aantal jaren woonde en de leden van haar orkest vond en in aanraking kwam met Jeff Taylor en Katell Keineg. Zanger Jeff Tayler is lid van de band waarmee David Bowie zijn laatste album opnam. Hij vertolkte met deze band een cover van ‘A small plot of land’ welke door Rolling Stone magazine werd ge-featured. Hij heeft een zeer rijke stem en een charismatische persoonlijkheid op het podium.

Ook de Britse zangeres Katell Keineg bracht een geruime tijd door in de metropool New York, welke voor alle drie de musici een bron van inspiratie vormde. Katell zat in de jaren ’90 diep in de singer-songwriter scene van New York, waar ze samenwerkte met beroemdheden als Jeff Buckley, Philip Glass, David Byrne en Iggy Pop. Haar eerlijke, rauwe liedjes zijn echte pareltjes.

De onverwoestbare spirit van New York sijpelt door in de zeggingskracht van de liedjes, de rijke arrangementen en hun vertalers. Verhalen over Coney Island, hartzeer, de liefde en het leven.

In September 2017 komt het album van deze band uit, maar uitgerekend in Ankeveen zal de wereldpremière plaatsvinden! Mis het niet, want na een tweede optreden de dag erna in Amsterdam, vertrekken ze weer naar New York.

Marike van Dijk’s Stereography Project speelt dinsdag 25 april in Theater De Dillewijn, Stichts End 57, Ankeveen. Entree €14,00. Aanvang: 20:15 en zaal open om 19:45 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de websitewww.dedillewijn.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief