WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB is boos op DLP
Wijdemeren, vr 3 maart 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

DorpsBelangen veegt De Lokale Partij de mantel uit, omdat die partij gisteren een motie indiende tegen alle adviezen in. Een motie die voor fusie pleit.


DB voorzitter Wiet van den Brink en fractievoorzitter René Voigt.

Toelichting

In de DLP motie, die gisteren tegen de zin van de voltallige raad werd ingediend, staat nasst een groot aantal punten die vragen om voldoende tijd, eerst verkiezingen in 2018, etc. ook de volgende letterlijke tekst met het woord fusie (het f woord) dat de woede van DB opwekt:

Roept het college op er bij de provincie Noord-Holland en de Commissaris der Koning op aan te dringen om:

  • Het gemeentebestuur ruimte en regie te geven bij het bewerkstelligen van een grotere bestuurskracht in de regio, al dan niet door samenwerking van of fusie tussen gemeenten;

ingezonden bericht

DLP toont ware fusie-gezicht

Waarschijnlijk van de kaart omdat ze mee mochten praten met de Grote Jongens, is de Lokale Partij het belang van de eigen inwoners volledig uit het oog verloren.

De gemeenteraad wilde eensgezindheid uitstralen in de discussie rondom de gesprekken met de Provincie Noord-Holland over de zelfstandigheid van Wijdemeren. Die opstelling straalt namelijk kracht uit. Dus niet elkaar bevechten maar een volwassen debat.

De Lokale Partij had daar maling aan. Het belang van een krachtige Wijdemeerse raad werd getorpedeerd door drammerig DLP-gedrag. ’s Middags was er al een opzetje met andere lokale partijen uit de regio om te roepen dat nu alles maar bevroren moet worden. Ja, daar zullen ze van opkijken in Haarlem. Het opzetje moest en zou lukken, ten koste van de eigen raad en dus de eigen inwoners.

Daarmee ontmaskerde De Lokale Partij zichzelf. Dat wordt nog eens onderstreept door de motie die ondanks een appèl van alle overige fracties en de burgemeester toch werd ingediend en vanzelfsprekend collectief weggestemd.

In de DLP-tekst stond schaamteloos dat het gemeentebestuur ruimte moet krijgen voor een “fusie tussen gemeenten”.
Een klap in het gezicht voor iedereen die juist vecht tegen de fusieplannen van Noord-Holland. Zoals D66 die strijdt voor een referendum over de fusieplannen, en DorpsBelangen die het roer recht houdt als het gaat om behoud van de zelfstandigheid.
Buiten de raadszaal heeft Wijdemeren 2020 een indrukwekkende hoeveelheid handtekening opgehaald tegen de fusie met Hilversum.

De Lokale Partij zal het allemaal worst wezen en heeft zijn ware gezicht getoond. DLP loopt liever populair te doen in de regio, en negeert keihard de eigen inwoners.

Wiet van den Brink, voorzitter DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief