WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wdm2020: Raad Verkwanselt
Wijdemeren, do 19 oktober 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het burgerinitiatief Wijdemeren 2020 schreef een open brief aan de raad en GS van Noord-Holland. Men vindt dat de raad Wijdemeren verkwanselt.

De groep, die bijna 8.000 handtekeningen voor zelfstandigheid ophaalde, schrijft voorstander te zijn van zelfstandigheid of, als dat niet geaccepteerd wordt door GS, voor alle mogelijke herindelingsvarianten in de regio of zelfs in de provincie Utrecht te zijn, als het maar niet met Hilversum is. In de brief wordt zware kritiek geleverd op het gemeentebestuur van Wijdemeren inzake de ARHI procedure van GS.


Drie leden van Wijdemeren2020: Friso van Voorthuizen, Ab Krook en David Pos.

Dossier Bestuur Gooi en Vecht

Uit het raadsinformatiesysteem

Wijdemeren 2020 schrijft een open brief aan de gemeenteraad van Wijdemeren en de provincie Noord Holland. Het is een dringende oproep aan gemeenteraad en gedeputeerde staten om alle toekomstmogelijkheden serieus te onderzoeken.

Vorig jaar heeft Burgerinitiatief Wijdemeren2020 u een petitie aangeboden met bijna 8.000 handtekeningen van inwoners van Wijdemeren die zich hiermee uitspraken tegen een mogelijke fusie met Hilversum. De periode van ‘open overleg’ van 6 maanden is verstreken. De gemeenteraad van Wijdemeren is niet tot een zinnige discussie gekomen en heeft de afgelopen periode helaas niet benut om aan realistische oplossingen te werken. Binnen de randvoorwaarden van de provincie zouden college en de gemeenteraad moeten proberen de beste mogelijkheden voor de inwoners te realiseren, maar niets van dat alles. Ze doen niets, verkwanselen daarmee hun gemeente en laten de inwoners van Wijdemeren in de kou staan.

De meeste inwoners zullen Wijdemeren graag zelfstandig zien. De provincie ziet in zijn recente brief van 12 september alleen maar ‘fusie met in ieder geval Hilversum’. Hiervoor wordt geen enkele onderbouwing gegeven. Wijdemeren2020 heeft altijd gezegd: kijk goed naar alle alternatieven en kies de beste (maar in ieder geval geen fusie met Hilversum).

Wat zijn de alternatieven?

  • Samenwerking of fusie met Gooise Meren. De raad van Gooise Meren heeft al aangegeven open te staan voor nauwe samenwerking of fusie met Weesp. Daar past Wijdemeren goed bij.
  • Een gezamenlijke gemeente ’t Gooi met de meeste of alle 7 gemeentes in het Gooi.
  • Overgaan naar de provincie Utrecht. Met Stichtse Vecht wordt prima samengewerkt. In Utrecht zijn ze niet zo hijgerig dat alles snel moet.

Wij zeggen niet dat een van deze alternatieven een briljante oplossing is. Daarom deze dringende oproep: gemeenteraad, college van B&W en gedeputeerde staten: kom snel in beweging en ga die alternatieven nu eindelijk eens serieus onderzoeken.

Burgerinitiatief Wijdemeren2020
www.wijdemeren2020.nl
Wijdemeren2020@gmail.com

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
RIS Wdm
foto
Rik Jungmann
auteur
RIS Wdm
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief