WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bewoners, Raad en GS aan Zet
Wijdemeren, do 26 oktober 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Volgende week en de week daarna worden belangrijk in het kader van de eventuele herindelingen in de regio. Bewoners, raad en GS na elkaar aan zet.

Belangrijke twee weken

A.s. maandag 30 oktober is er een bewonersbijeenkomst in het gemeentehuis, donderdag 2 november bespreekt de gemeenteraad de druk van het provinciebestuur op Wijdemeren om in ieder geval met Hilversum te fuseren. In de daaropvolgende week zal gedeputeerde staten op dinsdag 7 november het besluit van de provincie over de herindelingen in de regio bekend maken.

Dossier Bestuur Gooi en Vechtstreek

Wijdemeren Informeren

Bijeenkomst over herindeling Gooi en Vechtstreek

De gemeenteraad van Wijdemeren houdt op maandag 30 oktober een bewonersbijeenkomst om inwoners en organisaties te spreken over de bestuurlijke toekomst van de gemeente.

De provincie Noord-Holland wil een herindelingsprocedure voor de Gooi en Vechtstreek starten. De provincie vindt de bestuurskracht in de regio én in Wijdemeren onvoldoende. Daarom wil zij op termijn komen tot maximaal drie gemeenten in de regio. Op donderdag 2 november bespreekt de gemeenteraad het voornemen van de provincie om over te gaan tot een bestuurlijke fusie met in ieder geval Hilversum. Op dinsdag 7 november neemt de provincie een besluit over het vervolg van de fusieprocedure.

Bewonersbijeenkomst

Voorafgaand aan het besluit van de provincie wil de gemeenteraad inwoners en organisaties graag in de gelegenheid stellen om ideeën, wensen en opvattingen kenbaar te maken. De bewonersbijeenkomst is op maandag 30 oktober van 20:00 uur tot 22:00 uur in het gemeentehuis aan de Rading 1 in Loosdrecht. Inwoners en organisaties die willen inspreken tijdens de bijeenkomst worden verzocht zich vooraf aan te melden via griffier@wijdemeren.nl.
Meer informatie

Meer informatie over dit onderwerp en alle verslagen vindt u op www.wijdemeren.nl/toekomst en op www.noord-holland.nl/Bestuur/Regionale_bestuurskracht.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WI
foto
---
auteur
RJ/WI
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief