WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Broedvogelonderzoeksrapport
Kortenhoef, za 25 november 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Een vrijwilliger van Natuurmonumenten en Vogelwerkgroep Het Gooi maakte een onderzoeksrapport voor de mensen uit de buurt over broedvogels.

persbericht

Speciaal rapport broedvoegelonderzoek voor omwonenden

Stel: Natuurmonumenten doet onderzoek naar broedvogels in een natuurgebied dat grenst aan jouw achtertuin. Dan wil je natuurlijk wél de onderzoeksresultaten weten, toch?

De omwonenden van natuurgebieden Het Hol en de Suikerpot in ieder geval wel. En daarom maakte een vrijwilliger van Natuurmonumenten en Vogelwerkgroep Het Gooi een speciale versie van het onderzoeksrapport voor de mensen uit de buurt.

Raad en daad

Van april tot en met juli jl. hebben vrijwilligers van Vogelwerkgroep Het Gooi, in opdracht van Natuurmonumenten, broedvogels in Het Hol en de Suikerpot geïnventariseerd. De omwonenden van de beide natuurgebieden hebben de onderzoekers met raad en daad bijgestaan. De vrijwilligers mochten, soms bij nacht en ontij, over hun erf en de bewoners deelden hun waarnemingen van diverse vogels. 

Resultaat

In vier maanden zijn er bijna zestig verschillende soorten broedvogels aangetroffen in de natuurgebieden. Van knobbelzwanen en nijlganzen tot een havik en houtsnip. En van een grote bonte specht en sprinkhaanzanger tot een appelvink en grauwe vliegenvanger. Een mooi resultaat!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief