WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Natuurwerkdag 4 november
Loosdrecht, do 26 oktober 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zaterdag 4 november wordt de landelijke natuurwerkdag gehouden. Nardinclant Landschapsbeheer doet ook mee met het Tienhovens Kanaal.

persbericht

Natuurwerkdag zaterdag 4 november
Baggeren en snoeien Tienhovens kanaal Hilversum

Op zaterdag 4 november wordt de landelijke natuurwerkdag gehouden. Nardinclant Landschapsbeheer doet ook mee met de locatie Tienhovens Kanaal ten noorden van de Noodweg in Hilversum.

Dit deel van het kanaal heeft zich ontwikkeld tot een waardevol natuurgebied met name voor amfibieën en libellen. Het gebied is eigendom van het Goois Natuureservaat en wordt al sinds eind jaren ‘80 door Nardinclant Landschapsbeheer beheerd.

Werkzaamheden bestaan uit het omzagen van jonge Eiken en Berken op de oevers van het Kanaal.  Met waadbroeken en baggerbeugels uitbaggeren van een poel. Het kanaal is opgedeeld in poelen, zo zijn er verschillende biotopen voor diverse soorten amfibieën en libellen beschikbaar. De ligging in de bosrand zorgt ervoor dat de poelen dichtslibben. Regelmatig uitbaggeren is gewenst.  En dus gaan we op deze natuurwerkdag de prut te lijf. Alle informatie voor deze werkdag is terug te vinden op www.nardinclant.nl.

Nardinclant Landschapsbeheer is een vereniging van vrijwilligers, die zich inzet voor een ecologisch beheer van natuur en landschap in en rond het Gooi. Deze streek werd in de Middeleeuwen Nardinclant genoemd.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief