WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Dikke Muis weg. En dan?
Nederhorst den Berg, di 3 oktober 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

J.W. Schermerhorn wijst op het vertrek van De Dikke Muis op 15 december. Hij vreest dat er de komende maanden (jaren) geen goede opvolger is.

ingezonden brief

De Dikke Muis

Er zijn in Loosdrecht momenteel successen op het gebied van bouwen. Hulde daarvoor want Loosdrecht is tenslotte een dorp waarbij niemand elkaar wat gunt en het liefst z’n hele vermogen uitgeeft aan procederen. Minder visueel uitzicht aan iets wat het dorp ten goede komt? Procederen. Iedereen is gesteld op z’n privacy en tegelijkertijd vraagt iedereen zich af waarom het weer niet zo wordt als vroeger. Vroeger was er recreatie, watersport en veel horeca.

Een van de projecten om Loosdrecht aantrekkelijker te maken is de Porseleinhaven in de nieuwe dorpskern. Een fantastische aanwinst voor Loosdrecht en de eerste fase schijnt verkocht te zijn. Wellicht hebben we straks weer leuke winkeltjes en gezelligheid.

Een stap terug. Bij het realiseren van de nieuwe dorpskern is het toch wel lekker als je aan investeerders en toekomstige bewoners iets kan laten zien. Kan laten zien dat een berg zand kan transformeren in een “Porseleinhaven”.   Een hele belangrijke bijdrage in dit proces is de Dikke Muis geweest. De Dikke Muis heeft bewezen dat zo’n gebied uitstekend geschikt is als dorpskern & recreatiegebied.

De Dikke Muis is zo ongeveer de enigste locatie waar je informeel nog direct aan de plas kan zitten. Genieten van het uitzicht onder het genot van een kopje koffie, een appeltaartje of een broodje. Racefiets op het terras of bootje aanleggen? geen probleem

Nu komt ie; De Dikke Muis heeft een vergunning tot 15 december 2017. Dan is het over en uit voor deze publiekstrekker. Met het vertrek van de Dikke Muis kun je nergens meer direct aan “de eerste plas” zitten voor een kopje koffie. Laat staan van toiletten gebruik maken . Dat de Dikke Muis in de toekomst moet vertrekken en dat deze functie wordt overgenomen door nieuwbouw staat vast , echter deze situatie baart mij zorgen.

Wat als de bouw vertraagd? Wat als er bewoners gaan procederen tegen de nieuwbouw? Er wonen tenslotte twee personen die van procederen hun beroep gemaakt hebben. Wat als er een zeldzame kikker gevonden wordt? Gaan we op 15 december de Dikke Muis weghalen met de historische wetenschap dat zo’n project nog weken , jaren of maanden opgerekt kan worden. Zitten we straks jaren met een kale plek waar nog zoveel mensen van hadden kunnen genieten?  (lees Ottenhome debacle wat 8 jaar geduurd heeft ).

Ik zie de Dikke muis persoonlijk (en denk met mij vele) tot het allerlaatste moment staan en vind dat de Gemeente & Projectontwikkelaar daarvoor alles in werking moeten stellen. Het kan mijn inziens niet zo zijn de Dikke Muis, welke een dorpsbelang dient 15 december vertrekt terwijl er “wellicht” op dat moment geen reden voor is.

J.W. Schermerhorn
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief