Wijdemeerse Webkrant

Nieuwsarchief 2018
januari t/m maart en juli

jan. 2018 feb. 2018 maart 2018 juli 2018    

Juli 2018

Een laatste bericht om de Wijdemeerse Webkrant netjes af te sluiten. De laatste huishoudelijke mededelingen en nog wat meer.

Maart 2018

De mailbox en Twitter liepen vol na de aankondiging van eergisteren dat de WWK er mee stopt. Hartverwarmende en verraste reacties. Dank, dank...
Cor Lam's Paaseieren! Hij wenst alle WWK-lezers al vele jaren als eerste op 1 januari alle lezers een gelukkig nieuwjaar. Hij mag daarom de WWK uitluiden.
Op 31 maart stopt de WWK met de berichtgeving omdat daarvoor nu het uitgelezen moment is. Gisteren nam de oude raad afscheid.
Gisteravond vond het afscheid van de oude gemeenteraad plaats. O-Lib diende op de valreep nog een motie in die even de feestvreugde dreigde te verstoren.
De WWK zat klaar bij de pc om te luisteren naar het allereerste formatiegesprek onder voorzitterschap van De Lokale Partij. Helaas...
Cor Koster ziet met lede ogen aan hoe de nieuwe raad van Wijdemeren, net als de oude, zich in bochten wringt om maar te kunnen blijven vergaderen.
Onafhankelijk Liberaal heeft niet genoeg stemmen kunnen vergaren voor een zetel in de nieuwe raad. Dat vinden de kandidaten en de kiezers jammer.
De ChristenUNie is teleurgesteld en dankbaar dat 438 mensen op de ChristenUnie hebben gestemd. Vier procent van de Wijdemeerse kiezers.
De gemeente legde drie proefvakken met klinkers voor de Meenthof aan. Het is aan de bewoners om de mooiste te kiezen voor de hele Meenthof.
Morgenavond organiseert de HKL een lezing over het Loosdrechtse Bos en het landgoed Zonnestraal dat wellicht UNESCO werelderfgoed wordt.
DorpsBelangen komt in de gemeenteraad met vier zetels! Daarvoor willen zij iedereen bedanken die zo steun heeft betuigd aan hun eerlijke politiek.
In onderstaand overzicht is te zien wie er gisteren in de raad gekozen zijn. Daarbij vallen enkele zaken op.
De grote winnaar van de verkiezingen is De Lokale Partij. Ook DorpsBelangen deed het goed. De VVD herstelde zich. Het CDA kreeg een flinke klap.
In een ingezonden brief geeft DorpsBelangen het eindschot in hun campagne met een oproep om op lijst 2 te stemmen.
Het gaat nu gebeuren. De ambtswoning van de burgemeesters van Nederhorst en later van Wijdemeren staat te koop.
Morgenavond weten we het. Wie gaat ons de komende vier jaar besturen en wie niet. En dat gaat allereerst over onze leefomgeving en de voorzieningen.
De geheimzinnige scribent, die enige gelijkenis vertoont met Putter, pleit ervoor om morgen lokaal te stemmen teneinde de provincie een lesje te leren.
Sieta Vermeulen (VVD) biedt haar excuses aan Patrick Kreuning aan. De VVD gaat extra op Nee-stickers letten.
Patrick Kreuning heeft een Nee (geen reclame) sticker op zijn brievenbus. Toch zat er een folder van de VVD in.
Ex-wethouder Jaap van Waveren is goed ingevoerd in het reilen en zeilen van de Wijdemeerse politiek. Een vrolijke kijk heeft hij er niet op.
Martin Vuijk (O-Lib) legt uit waarom er wél gefuseerd moet worden met Hilversum en waarom het onverstandig is om op DLP te stemmen.
VVD video: Jan Klink over Oud Loosdr.dijk, Sorrel Hidding over het Schapenweitje, Sieta Vermeulen over fusie en Michiel van Balen over de bagger.
Kort achter elkaar overleden de afgelopen twee weken twee bestuurders uit Nederhorst den Berg, die een prominente rol speelden.
Snoeihard is het oordeel van de heer Schermerhorn over een aantal partijen en politici in de afgelopen vier jaar. CDA en PvdA/GL vindt hij betrouwbaar.
Ton Koster uit Loosdrecht maakte gisteren de lijsttrekkers attent op een in zijn ogen ongewenste situatie rond de fusie van de scholen in Nw. Loosdrecht.
Gisteravond was het verkiezingsdebat in de bibliotheek in Nieuw Loosdrecht geleid door Herman Stuijver van het Weekblad Wijdemeren.
Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen en is het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Stem ook!
Op zondag 18 maart organiseert de OSG een Nescio lezing over 'Traditie en innovatie: wie heeft de waarheid in pacht?' door Alain Verheij.
Op donderdag 15 maart ontving Jos de Boer uit Loosdrecht een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Freek Ossel.
Woensdag 21 maart is de 333e verjaardag van Bach. In het Jagthuis wordt dat gevierd met een optreden van Mathieu van Bellen en NIcolas Poucke.
De ANWB, Wijdemeren, Versa Welzijn, Rotary Wijdemeren en de Zonnebloem KAG tekenden een intentieverklaring voor de start van ANWB AutoMaatje.
A.s. woensdag in Bibliotheek Gooi en meer vestiging Loosdrecht is er een themaochtend over de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage.
Team Sportservice ’t Gooi organiseert in het voorjaar een cursus Rolstoelvaardigheid en Sport (ROVAS).
De komende tijd zijn er weer een aantal wandelingen en excursies georganiseerd door het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.
Mag jij woensdag 21 maart voor het eerst stemmen in Wijdemeren? Dan kan je een chocoladereep van de ChristenUnie krijgen!
In februari zond Afvalzorg een Nieuwsbrief rond waarin de 70 paradijsjes worden beschreven die op de belt Groenewoud gerealiseerd worden.
Putter betwijfelt de meerwaarde van de CU in de raad. Robby Israel deelt die twijfel, maar hij is zeer blij met de komst van Esther Kaper in de raad.
Patrick Kreuning roept iedereen op om wel te gaan stemmen, maar 'blanco' voor de raad en 'tegen' in het referendum voor de sleepwet.
De Regio verzet zich tegen het besluit van Hilversum en Wijdemeren om met de uitrol van de PMD kliko wachten. Nee, er wordt versneld en gedreigd.
Op 28 maart wordt in 't Wijdehuis in Nederhorst den Berg een Paas High Tea georganiseerd voor wie maar wil.
De Gooi en Vechtstreek staat in de top vijf van regio’s met het minst aantal jongeren dat zonder startkwalificatie van school gaat.
Putter las het dubbeldikke programma van de ChristenUnie. Tramhaltes en milieuzones. Een fris geluid, maar hij dacht: 'Wat voegt dat toe?'.
De prijsvraag voor het icoon van de Loosdrechtse Plassen is een succes. Er zijn al vjiftig inzendingen om de Loosdrechtse Plassen op te leuken.
Stan Poels (PvdA/GL) weerspreekt het artikel van Wdm2020waarin die actiegroep oproept om niet met de provincie te praten over een fusie.
Putter laat zijn licht schijnen over het DB kind, dat DE LOKALE PARTIJ (met hoofdletters) heet. Treffende gelijkenis met de tovenaarsleerling.
Het ROctet is op 17 maart terug in Nederhorst. Bij Concerten op de Berg spelen acht strijkers van het Radio Filharmonisch Orkest.
Rob Koedijker knotte wilgen samen met wethouder Jan-Jaap de Kloet. Hij is teleurgesteld dat hij niet op de foto staat die wij van hun werk ontvingen.
Uit Blaricum krijgt Sieta Vermeulen (VVD) bijval voor haar pleidooi inzake de noodzaak van herindeling. De schrijver wijst erop dat daar hetzelfde speelt.
De Lokale Partij presenteert het verkiezingsprogramma. In zeven thema’s het programma van De Lokale Partij verwoord.
De mailbox van de WWK loopt een beetje over door de verkiezingen. En, beste lezer, dat merkt u. Vooral als u ons een bericht stuurde en het niet ziet.
Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart staken de burgemeester, wethouders en medewerkers van Wijdemeren de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.
D66 presenteert haar verkiezingsvideo! Hierin legt lijsttrekker Joost Boermans uit wat men wil, maar ook waar D66 tegen stemde en waarom.
Lijst voor lijst pelt Putter het partijenaanbod in Wijdemeren af. Als een ui. Een avontuur in wonderbaar politiek Wijdemeren. Lijst 6 onder de loupe.
Ton Koster was gisteren aanwezig bij de raadsvergadering. Hij verwijst naar een artikel van Ronald Frisart in de krant van 2 nov. 2016.
Verkiezingsretoriek. Schorsingen, terugkomen op standpunten en vliegen afvangen. Het complete Wijdemeerse fusierepertoire kwam gisteren langs.
De VVD legt uit waarom het een illusie is dat Wijdemeren zelfstandig kan blijven en waarom het kiezersbedrog is om net te doen alsof dat wel kan.
Vanavond wordt een motie door CDA, D66, DB en DLP ingediend waarmee het college en ambtenaren verboden wordt om met Berenschot te spreken.
Morgenavond zal in de Raad een unaniem gesteunde motie worden ingediend om nieuwe inwoners van Wijdemeren een Welkomst-pakket aan te bieden.
De Lokale Partij is geschokt door de inhoud van het 'uitgelekte' Plan van Aanpak dat de firma Berenschot schreef in opdracht van GS Noord-Holland.
Op 22 maart 2018 luidt Kunst aan de Dijk Kortenhoef de lente in met een bijzonder concert van het Olivier Greif Ensemble.
Vier partijen dringen er bij gedeputeerde Van der Hoek (D66) op aan om zorgvuldig te communiceren om het draagvlak voor fusie in stand te houden.
Putter boog zich over Lijst 5, de combinatielijst van de PvdA met GroenLinks. Twee afdelingen, op één lijst, dat houdt al vier jaar.
De Loosdrechtse Volleybalclub, bekender als LOVOC, bestaat vijftig jaar en dat wordt gevierd met een cadeautje voor nieuwe leden.
Gisteren plofte het langverwachte DorpsBelangen Magazine op onze deurmat. Een kloek boekwerkje van acht pagina's.
Op 16 maart treedt het kamerkoor Oktoich op in de Hervormde Kerk aan het Noordereinde in 's-Graveland.
Gezellig op zondagmorgen met het hele gezin naar de film? Dat kan op 11 maart om 11 uur in Theater De Dillewijn in Ankeveen.
#Wijdemeren #ChrUnie Tweede Kamerlid Joël Voordewind van de ChristenUnie brengt zaterdag-ochtend 10 maart een bezoek aan Wijdemeren.
Op 17 maart treedt Alex Ploeg op in Nigtevecht. Voor Bergers en anderen vaart de pont weer om u gratis over de Vecht af te zetten voor de voorstelling.
Egbert Lambers roept de inwoners van Wijdemeren namens Wijdemeren2020 op om op 21 maart te stemmen op een partij die tegen fusie met Hilversum is.
Vanavond bezochten zeer veel inwoners de bijeenkomst over besparing van energie en isolatie van de huizen in Wijdemeren.
Cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders. Bij een scheiding komt er veel op je af. Je moet een nieuwe balans vinden en dat valt niet altijd mee.
Maandag organiseert de gemeente Wijdemeren samen met het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket een informatieavond over isolatiemaatregelen.
Nederhorst verkeert in shock over de ravage die is aangericht langs het Ankeveensepad. Schapenweitje bedolven, de bomen aan de overkant gekapt.
Fotograaf Tom Baetsen uit Nederhorst den Berg is genomineerd voor de prestigieuze PIA D'OR talent Award.
Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's-Graveland organiseert de komende weken tal van activiteiten voor jong en oud.
Op dinsdag 20 maart wordt de fusilladeherdenking in Amersfoort en Loosdrecht georganiseerd.
Dinsdag 6 maart houdt DorpsBelangen de Openbare Ledenvergadering in De Drie Dorpen in Ankeveen.
Vorige week vrijdagmiddag vond in De Drie Dorpen het eerste verkiezingsdebat plaats georganiseerd door de gezamenlijke ouderenbonden.

Februari 2018

Putter laat zijn licht schijnen over de acht lijsten van de acht partijen die in Wijdemeren strijden om 19 zetels. Vandaag lijst 4, de VVD.
De Bibliotheek ondersteunt met adviezen, spreekuren en computers het doen van uw aangifte vanaf 1 maart.
De siertuin bij Gooilust is vanaf zaterdag 3 maart weer elke dinsdag en zaterdag van 13.00 tot 16.30 geopend.
Robby Israel, fractievoorzitter van O-Lib, reageert op het stuk van Dorpsbelangen van afgelopen maandag waarin krasse taal wordt gebruikt.
De DorpsBelangenscribent, die zich erelid mag noemen, maar naamloos blijft, verraste ons met onnavolgbaar proza over de toekomst van Wijdemeren.
Op vrijdag 9 maart komt de Hongaarse cellist Örs Köszeghy naar het Jagthuis in de Horstermeer voor een concert met Hongaarse muziek.
Op zaterdag 10 maart treden Erwin van Ligten en Beatrice van der Poel op in de Dillewijn in Ankeveen met nummers van artisten van de 27 Club.
De PvdA/GroenLinks nodigt belangstellenden uit voor een bijeenkomst over de evaluatie van de Jeugdwet, die nu drie jaar in werking is.
Putter laat zijn licht schijnen over de acht lijsten van de acht partijen die in Wijdemeren strijden om 19 zetels. Vandaag lijst 3, D66.
Op 12 maart organiseren de Wijdemeerse Ondernemers een debat over de toekomst van Wijdemeren in Restaurant De Otter in Oud Loosdrecht.
De fractie DorpsBelangen werd gisteren verrast door de publicaties over het Plan van Aanpak van Berenschot in de WWK en de krant.
D66 in Den Haag schafte het referendum af omdat wij niet begrijpen waar het om gaat. (Ollongren bedoelt "omdat het volk niet stemt wat zij wil.")
Het CDA publiceerde haar verkiezingsprogramma voor de komende raadsperiode 2018 - 2022 onder de titel: Met elkaar voor onze mooie dorpen.
Berenschot bracht een Plan van Aanpak aan de provincie uit over de door GS gewenste herindelingen en aanpassisngen in de Gooi en Vechtstreek.
DorpsBelangen reageert op de motie die O-Lib aankondigde over het herindelingsproces. De partij wil ook naar anderen dan de provincie luisteren.
Donderdag werd de commissie Bestuur en Middelen gehouden waar een verzoek van Dik van Enk (CDA) uitmondde in een onbegrijpelijk debat.
De fractie van O-Lib zond onderstaande motie over de fusie naar de raadsgriffier met het verzoek om die in de raad op de agenda te zetten.
Op 11 maart organiseert de VVD een verkiezingsbijeenkomst bij Ottenhome in Kortenhoef. Ook Jeanine Hennis (uit NdB) en Jan Huitema zijn er bij.
Het CDA was verbijsterd door de brief van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland waarin de aankondiging dat Berenschot de fusie gaat voorbereiden.
Op Tweede Paasdag wordt in de tuin van Kasteel Sypesteyn in Loosdrecht eieren zoeken voor de kinderen georganiseerd.
Met spanning keken wij uit naar deel twee van het achtdelige feuilleton waarin Putter zijn licht over de acht lijsten laat schijnen. Het valt erg mee. Netjes!
De plaatselijke ouderenbonden organiseren morgenmiddag om vier uur het eerste grote politieke debat voor de verkiezingen op 21 maart 2018.
Het zeer omvangrijke programma (48 blz.) van de ChristenUnie met de titel Waardevol Wijdemeren is bekend.
Het verkiezingsprogramma van D66 is bekend. Dorpsraden, kernenbeleid, geen fusie met Hilversum en de gekozen burgemeester.
Op maandag 5 maart organiseert Wijdemeren een informatieavond over isolatiemaatregelen. Er loopt ook een kortingsactie op isolatie.
Burgemeester Freek Ossel onderzocht de eventuele schending van de geheimhouding door wethouder Theo Reijn, waarover O-Lib vragen stelde.
Vanmiddag trapte DorpsBelangen de campagne af in De Serre van Jachthaven De Uitkijk aan de Oud Loosdrechtsedijk. met uitzicht over de plas.
Tot nu toe was het vullen van de verkiezingsborden in Wijdemeren een ongeorganiseerde jungle. Dat is dit jaar compleet anders.
Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken vierde woensdag het openingsfeest van nieuwbouwproject De Oranjerie in 's-Graveland.
Donderdag 8 februari is voor DorpsBelangen Patricia IJsbrandij- van Kerkhof als fractieassistent geïnstalleerd.
Het werk aan de Oud-Loosrechtsedijk is voorlopig helemaal van de baan, zoals blijkt uit een brief die de aanwonenden ontvingen.
DLP waagde zich virtueel in het hol van de leeuw. Gisteren gaf Alette Zandbergen een niet mis te verstane videoboodschap af aan Hilversum.
Putter is ontwaakt uit de Winterslaap en laat zijn licht schijnen over de verschillende kieslijsten voor de verkiezingen. Vandaag: deel 1 over lijst 1.
D66 reikte afgelopen maandag de D66-Valentijnstaart uit aan de bibliotheek Gooi en Meer in Nieuw Loosdrecht.
Lijst 6 wordt aangevoerd door Martin Vuijk, die het echte liberale geluid in Wijdemeren zegt te laten horen.
De ChristenUnie zond ons ook de verkiezingsposter met daarop het gezicht van lijsttrekker Esther Kaper. De ChristenUnie heeft lijst 8.
Volgende week woensdag houdt de bibliotheek een themaochtend over het levenstestament en wilsverklaringen die u daarin kunt opnemen.
Vleermuizen weten de ijskelder op buitenplaats Schaep en Burgh in 's-Graveland goed te vinden.
Vandaag ontvingen wij de eerste verkiezingsposter. Het is de poster van DorpsBelangen Lijst 2.
Een samenvatting van de raad van afgelopen donderdagavond. Rioolheffing, 30.000 CCK, Statiegeld, PMD.
In Wijdemeren is de Energiecoöperatie Wijdemeren opgericht om het bewustzijn inzake het gebruik van en de besparing op energie te bevorderen.
De volgorde van de lijsten voor de verkiezingen is bekend. De partijen die eerder meededen aan verkiezingen eerst, dan de nieuwkomers.
Bezoek op 25 februari of 18 maart de monumentale buitenplaats Trompenburgh in 's-Graveland.
Natuurmonumenten pakt uit in de voorjaarsvakantie met de boswachter, uilenballen en kriebeldiertjes.
De vergaderingen van de gemeenteraad zouden wel eens flink korter kunnen worden. Donderdag werd voor het eerst de spreektijd gemeten en beperkt.
Het CDA stelt schriftelijke vragen over de bouw van het bedrijfsverzamelgebouw op de hoek van de Kerklaan en de Dijk in Kortenhoef.
Het is campagnetijd, dus stromen de fractieassistenten toe om warm te lopen voor hun felbegeerde zetel in de raad. Donderdag was dat voor DB en DLP.
DorpsBelangen zal eerst in de Provincie, de Tweede en Eerste Kamer strijden voor behoud van Wijdemeren voor men naar Brussel stapt.
Bij het opruimen vind je soms een oude foto. Zoals deze, uit april 1994, in 's-Graveland. van de (vrijwel) voltallige raad met een politiepet op.
Op 22 februari spelen Anna Fedorova en Benedict Kloeckner bij Kunst aan de Dijk in het Oude Kerkje in Kortenhoef.
Op zondag 18 februari 2018 geeft Jacobine Geel de Nescio lezing in het Oude Kerkje aan de Dijk Kortenhoef bij de Oecumenische Streekgemeente.
De Lions Club Loosdrecht organiseerde zaterdag 3 februari voor de negende keer de 'Bridge aan de Dijk' Kroegentocht.
Het college stelt voor dat woningeigenaren vanaf de pensioengerechtigde leeftijd in kunnen vanaf april 2018 gebruikmaken van een 'Verzilverlening'.
De gemeente gaat het werk aan de Oud-Loosdrechtsedijk opsplitsen in verschillende fases.
Op 16 februari speelt het Chimaera Trio in Het Jagthuis in de Horstermeer werken van Beethoven, Brahms, Elgar en Fauré.
O-Lib dient aanstaande donderdag een motie in waarin de partij pleit voor een serieus debat over de uitrol van de PMD-bakken. (Die O-Lib wil stoppen.)
De geheimzinnige columnist van DorpsBelangen slaat weer toe in De Triangel. Dit keer over de teloorgang van De Dobber in Kortenhoef.
De Onafhankelijk Liberalen, O-Lib, maakt de kieslijst bekend en onthult een nieuw groen-blauw logo. Martin Vuijk is lijsttrekker van de partij.
DLP-lijsttrekker Alette Zandbergen en haar nummer twee, Gert Zagt, gaan per caravan naar Europa om daar te protesteren tegen de fusie met Hilversum.
Waar moet het bankje wel en waar moet het niet komen? En wie bepaalt dat? Cor Koster uit Nederhorst den Berg legt deze vraag voor aan de partijen.
Wandel op zaterdag 17 februari met uw kinderen mee met de boswachter over de buitenplaatsen van 's-Graveland en sluit af met warme chocolademelk.
Wandel op zaterdag 10 februari mee met de boswachter over de buitenplaatsen in 's-Graveland en sluit af met een kop warme soep.
Stan Poels (PvdA/GL) en Joost Boermans (D66) zullen donderdag een motie indienen om zo Wijdemeren aan te laten sluiten bij de 'statiegeld-alliantie'.
Wethouder Sandra van Rijkom gaf antwoord op de schriftelijke vragen van Jan Klink (VVD) over de Klijnsmagelden.
Donderdag 15 februari organiseert het CDA Wijdemeren een Fund raising Diner in Restaurant De Molen aan de Loodijk in Ankeveen.
Om het bijzondere veenmosrietland terug te krijgen heeft Natuurmonumenten eind januari een groot herstelproject afgerond in het Naardermeer.
Ook bij Viore in Hilversum is het morgen Wereld Kankerdag. In het kader van deze dag worden er in het land tal van activiteiten georganiseerd.
Gisteren werden de prestatieafspraken voor 2018 getekend door de gemeente Wijdemeren, de huurdersorganisaties en de woningcorporaties.
Jan Klink (VVD) stelt vragen over de taaleis die aan bijstandsgerechtigden gesteld moet worden en wil weten of Wijdemeren daar aan voldoet.
Fake News! Dat vindt Stan Poels (PvdA/GL) van de brief van Frank Senteur (DLP) met de voorspelling dat Wijdemeren volgebouwd wordt door Hilversum.

Januari 2018

Bij de reconstructie van de Oud Loosdrechtsedijk is een groot probleem opgedoken. Een oude gietijzeren waterleiding verhinderde het werk.
De laatste tijd publiceert DorpsBelangen Nieuws in het tweewekelijkse huis aan huis blad De Triangel. Soms staan daar opmerkelijke nieuwtjes bij.
Volgende week dinsdag belegt DorpsBelangen een openbare ledenvergadering in het Spieghelhuys in Nederhorst den Berg om de raad voor te bespreken.
Zeilen geeft een ultiem gevoel van vrijheid. Een gevoel dat veel mensen met een handicap niet kennen. Dankzij SailWise een fijne ervaring op het water.
De Lokale Partij stelt vragen aan het college over de voortgang van de reconstructie van de Oud Loosdrechtsedijk waar problemen zijn.
Gisteren ontving Jos Egberink uit Kortenhoef een lintje uit handen van burgemeester Freek Ossel. Hij werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Fractievoorzitter Robby Israel van O-Lib stelt het college vragen over het contact dat wethouder Theo Reijn met de Gooi en Eemlander had.
Ga mee met de boswachter voor een prachtige winterwandeling rond de Loenderveense Plas.
D66 heeft de kandidatenlijst met zestien Wijdemeerse namen vastgesteld. Joost Boermans trekt de lijst met daarop 5 dames en 11 heren.
Gisteravond werd in de commissie B en M de strijd uitgevochten die dinsdag begon nadat Theo Reijn een brief schreef over de CCK- kostenoverschrijding.
Woensdagavond was de commissie Ruimtelijke Ordening. Met drie insprekers, waarvan 1 eerst niet en toen toch mocht inspreken.
Op woensdag 7 februari vertoont Theater De Dillewijn de film 'The Theory of Everything' die gaat over het leven van de natuurkundige Stephen Hawking.
Op 8 februari 2018 geeft Dr. Peter Jonker een lezing bij de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek met als titel 'Zwarte gaten: klein, middel en groot'.
Jan Klink (VVD) stelde vragen over de z.g. Klijnsmagelden. Geld dat bedoeld was om armoede te bestrijden. Waar bleef dat geld in Wijdemeren?
Op zondag 4 februari speelt de coverband Out of the Attick in theater De Dillewijn in Ankeveen.
Op 22 januari stelde de VVD Wijdemeren het programma vast waarmee de partij de verkiezingen op 21 maart in gaat.
Maandag was de nationale voorleesdag. In de hele regio lazen burgemeesters en wethouders voor aan kleuters. Zo ook burgemeester Freek Ossel.
Jeanine Hennis-Plasschaert uit Nederhorst den Berg werd enkele dagen geleden, op 19 januari, in het Catshuis in het zonnetje gezet.
Gisteravond was de maandelijkse commissie Maatschappelijke Zaken onder voorzitterschap van Robby Israel (O-Lib). Daarin de brief over het CCK.
Ben Raven uit Kortenhoef vindt dat het geld voor het Cultureel Centrum Kortenhoef beter anders besteed had kunnen worden.
Frank Senteur uit Ankeveen roept op om op 21 maart te stemmen tegen een fusie met Hilversum.
In november besloot de raad om 350.000 euro uit te trekken voor de bouw van een klein theater aan de Regenboogschool. Daar moet 80K bij.
Het bestuur van de Belastingsamenwerking Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren (BSWW) werpt de handdoek in de ring en heft de BSWW op.
Op woensdag 31 januari zal in het Sociaal Cultureel Centrum bij De Blijk in Nederhorst de ontmoetingsplek 't Wijdehuis geopend worden.
Op 27 januari beleven de blazers van het Quantz Quintet hun première tijdens de Concerten op de Berg in Nederhorst den Berg.
O-Lib heeft haar beknopte programma gepubliceerd. Op vier kantjes staat wat de partij wil en waarom. O-Lib profileert zich niet uitsluitend als lokale partij.
Op 18 mei 2017 werd Martijn Smit geïnstalleerd als burgemeester van Beverwijk/Wijk aan Zee. Hoe zou het met hem gaan?
Ook Wijdemeren ontkwam niet aan schade door de storm van gisteren met windvlagen van 110 km/u. Bomen bij Natuurmonumenten en een auto.
Muziekvoorstelling Kras in Theater De Dillewijn in Ankeveen voor iedereen vanaf twee jaar. Zondag 28 januari. Aanvang: 11.00 uur.
Natuurmonumenten onderzocht de tevredenheid van bezoekers met de Buitenplaatsen in 's-Graveland. Men gaf gemiddeld een 8,5.
Het college besloot dinsdag om de kunstcollectie te ordenen, op te schonen, samen te voegen en onder één bestuur te brengen.
Op zondag 21 januari komt Jeroen Zijlstra met zijn band naar de Dillewijn, en speelt daar de try-out van zijn voorstelling 'Waterman'.
Het OLib posterteam boog zich over het door Rosalie van Rijn van het CDA ingezonden ontwerp voor een verkiezingsposter.
Gisteravond stelde De Lokale Partij haar kandidatenlijst vast. Alette Zandbergen en Gert Zagt zijn duo-lijsttrekkers.
Rosalie van Rijn (CDA) ontwierp een verkiezingsposter voor OLib naar aanleiding van het verzoek van die partij om een poster te ontwerpen.
De Stichting Icoon Oostelijke Vechtplassen, die n.a.v. het Gebiedsaccoord werd opgericht, zoekt voor Wijdemeren e.o. een soort Eifeltoren o.i.d.
Op 21 januari organiseert de Oecumenische Streekgemeente i.s.m. VUvereniging een Nesciolezing annex koffieconcert over duurzaamheid.
Na acht jaar voorzitterschap heeft Gretha Jager haar functie bij de Woonadvies Commissie Wijdemeren overgedragen aan Rick Bos.
Op zondag 28 januari speelt het Amatis Piano Trio werken van Haydn, Schumann en Mendelssohn in Het Jagthuis in de Horstermeer.
X beleefde een angstig avontuur in haar nieuwe woning in Kortenhoef. Zij ontsnapte ternauwernood aan koolmonoxide.
Op donderdag 18 januari organiseert pioniersgroep Wijdemeren, PioWij weer een Smakelijk Gesprek met een 3-gangen maaltijd.
De ChristenUnie heeft een manifest opgesteld waarmee de partij de Wijdemeerse verkiezingen op 21 maart in gaat.
Op woensdag 17 januari organiseert de Bibliotheek Gooi en meer in Loosdrecht een filmavond.
De plaatselijke ouderenbonden organiseren op vrijdag 23 februari het eerste grote politieke debat voor de verkiezingen op 21 maart 2018.
Het icoon van de Oostelijke Vechtplassen. Vele bewoners, architecten en scholen hebben zich ingeschreven voor de prijsvraag.
Krijg je bijna een baby of heb je net een baby gekregen? Maak dan kennis met Dunstan Babytaal bij Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek.
Kinderen zitten vol emoties en moeten nog leren om hiermee om te gaan. Hoe pak je dat als ouder aan? Driedelige workshop van Jeugd en Gezin.
Afgelopen maandag vond in De Dillewijn in Ankeveen de eerste Nieuwjaarsbijeenkomst buiten het gemeentehuis plaats. Het was gezellig druk.
De gemeente Wijdemeren heeft samen met veertien andere gemeenten en het waterschap AGV getest hoe klimaatbestendig de regio is.
Voor de negende keer organiseert Lions Club Loosdrecht e.o. het evenement 'Bridge aan de Dijk' op zaterdag 3 februari 2018.
Zaterdagmiddag 20 jan. start het CDA de campagne voor de verkiezingen met een winters stamppottenbuffet in de kassen van Kwekerij Ome Joop.
Over het thema eerder met pensioen organiseert het FNV op 6 februari a.s. een bijeenkomst voor leden en belangstellenden.
Op vrijdag 12 januari speelt pianist Bas Verheijden in het Jagthuis in de Horstermeer z.g. 'pannenkoeken' (kleine stukjes) van Tsjaikovski.
Op woensdag 17 januari 2018, start bij Viore de workshop ‘Schrijven helpt’ voor mensen die kanker hebben (gehad).
De Ouderenbonden organiseren ook in het nieuwe jaar weer nieuwjaars-recepties voor onze leden en alle belangstellenden.
Aanstaande maandag houdt de gemeente een bijeenkomst ter gelegenheid van het nieuwe jaar in Theater De Dillewijn in Ankeveen.
De HK in de Gloriosa en de Stichting Daniël Stalpaert organiseren een lezing over de geschiedenis van de tuinen van de buitenplaatsen in 's-Graveland.
Zaterdag 6 januari is er van 10.00-13.30 uur weer een Repair Café bij Bibliotheek Gooi en meer vestiging Loosdrecht.
De Lokale Partij wenst u een gezond, gelukkig en smaakvol 2018. Een spannend politiek jaar staat er voor de deur.
Op 11 januari geeft Samayra Straal een lezing bij de Sterrenwacht G en V over Fast Radio Bursts onderzoek met de radiotelescoop in Dwingeloo.
Op zaterdag 30 december 2017 heeft een team van PvdA-ers en Groen Links-ers uit Wijdemeren zelfgebakken oliebollen uitgedeeld.
Er is een Ankeveense agenda gerealiseerd waarin alle Ankeveense verenigingen en organisaties de data van hun evenementen kunnen plaatsen.
De ambulancediensten van de GGD Flevoland en de Regio Gooi en Vechtstreek gaan een intensieve samenwerking aan vanaf januari 2018.
De woningbouwverenigingen Wonen Wijdemeren in Loosdrecht en Vecht en Omstreken in Breukelen gaan fuseren.
U kunt meer met de Wijdemeerse Webkrant dan u denkt. Een paar tips voor de smart lezer.
Cor Lam is de eerste om de WWK en alle Wijdemeerders een gelukkig nieuwjaar te wensen. Dat is inmiddels een traditie die al jaren bestaat.