WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Eiffeltoren aan de Vecht
Wijdemeren, ma 15 januari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Stichting Icoon Oostelijke Vechtplassen, die n.a.v. het Gebiedsaccoord werd opgericht, zoekt voor Wijdemeren e.o. een soort Eiffeltoren o.i.d.

ingezonden bericht

Feestelijke lancering prijsvraag icoon voor in klas!

“Wat is een icoon?”, vraagt Frans Evers, voorzitter van Stichting Icoon Oostelijke Vechtplassen aan de leerlingen van basisschool de Catamaran te Loosdrecht.

Het blijft stil. “Maar waar denken jullie aan als jullie aan Parijs denken?” De vingers vliegen de lucht in: DE EIFFELTOREN! De Loosdrechtse Plassen kennen de kinderen allemaal. Hier zwemmen, zeilen en spelen ze in de zomer. Maar een icoon, dé Eiffeltoren van het gebied mist nog, daarvoor is de prijsvraag Icoon Oostelijke Vechtplassen in het leven geroepen.

 
De heer Evers: "Wat is een icoon?"

Op vrijdag 12 januari werd de prijsvraag gelanceerd voor één van de drie categorieën: Leerlingen en studenten tot en met bachelor niveau. Stichting Icoon Oostelijke Vechtplassen heeft speciaal voor basis- en voortgezet onderwijs in deze categorie een informatiepakket gemaakt met daarin een leidraad voor leraren en docenten om met hun leerlingen aan de slag te gaan. (Download hier). Eind december zijn de pakketten digitaal verspreid onder alle scholen in Wijdemeren, Hilversum en Stichtse Vecht.

Enthousiaste wethouders

Juryvoorzitter Patrick Poelmann overhandigt de informatiepakketen aan de wethouders van Onderwijs van de drie betrokken gemeentes. Sandra van Rijkom (Wijdemeren) wenst de leerlingen veel succes: “Toi toi toi, wij gaan winnen!” Erik van der Want (Hilversum) heeft voor de gelegenheid het boek "Nijlpaard op Loosdrecht" mee van Helge Bonset met een grote Nijlpaard op de cover. Want ja, een icoon kan ook een opvallend dier zijn. Pieter de Groene (Stichtse Vecht) benadrukt hoe fijn het is om te zwemmen bij De Strook. Misschien is dat wel een goede plek voor een icoon? Wellicht iets om mee te kunnen spelen in het water?

Smullen maar!

Na de vele enthousiaste vragen van de leerlingen over de deelname en het prijzengeld (van maar liefst 500 euro!!) is het tijd om de prijsvraag officieel te lanceren. Aan de drie wethouders de eer om als eerste met het gebied aan de slag te gaan door gezamenlijk symbolisch de fototaart aan te snijden. Smullen maar!

Nieuwsgierig? Zie voor meer informatie en het reglement www.icoonoostelijkevechtplassen.nl. Op maandag 15 januari is de informatiebijeenkomst voor alle deelnemers en geïnteresseerden bij Finley Het Witte Huis in Loosdrecht. Ontwerpen insturen kan t/m 28 februari.

(Bij de "Amsterdam Lakes", nabij het "Amsterdam Castle" denk ik eerlijk gezegd aan de Westertoren. RJ/WWK :-) )

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief