WIJDEMEERSE WEBKRANT
Start Prijsvraag Icoon
Oud en Nieuw Loosdrecht, wo 10 januari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het icoon van de Oostelijke Vechtplassen. Vele bewoners, architecten en scholen hebben zich ingeschreven voor de prijsvraag.

persbericht

Zoektocht Icoon Oostelijke Vechtplassen in volle gang! Wat wordt hét icoon van het vrijetijdslandschap van de Loosdrechtse Plassen?

Ten eerste de beste wensen voor 2018! 2018 wordt hét jaar van het nieuwe icoon van de Oostelijke Vechtplassen. Al vele bewoners, architecten en scholen hebben zich ingeschreven voor de prijsvraag. De eerste ideeën zijn bedacht en de eerste grove schetsen zijn gemaakt.


Trompenburgh 's-Graveland

Feestelijke lancering lespakketten

Stichting Icoon Oostelijke Vechtplassen start het jaar feestelijk. Aanstaande vrijdag 12 januari vindt de lancering van de prijsvraag plaats op basisschool De Catamaran tussen 10 en 11 uur. Juryvoorzitter Patrick Poelmann zal drie lespakketten overhandigen aan de wethouders van onderwijs uit de betrokken gemeenten.

Erik van der Want (Hilversum), Sandra van Rijkom (Wijdemeren) en Pieter de Groene (Stichtse Vecht) zullen het pakket in ontvangst nemen. Als symbolisch startsein gaan zij in het bijzijn van de leerlingen elk een icoon in de fototaart van het gebied steken en daarna gezamenlijk de taart aansnijden. Vanaf dit moment kunnen alle scholen uit de drie gemeenten aan de slag met de informatiepakketten. Vlak voor de kerstvakantie zijn de pakketten digitaal verspreidt onder alle basis- en middelbare scholen. Want wij zijn erg nieuwsgierig naar de ideeën van de jongeren uit de omgeving!


De Wijde Blik Kortenhoef

Wij richten ons intensief op de scholen (en dus de jongeren) binnen de genoemde gemeenten, omdat wij er van overtuigd zijn dat het erg belangrijk is om hen bij de toekomst van het plassengebied te betrekken. Zij en de volgende generaties zijn immers de mogelijke gebruikers van dit prachtige gebied dat nog mooier en aantrekkelijker voor hen kan worden! Het zal hen inspireren om nog bewuster en duurzaam om te gaan met de omgeving waarin zij wonen en heerlijk kunnen recreëren.

Sprankelende informatiebijeenkomst

Nieuwsgierig naar de achterliggende gedachtes van de prijsvraag? Of borrelen er inhoudelijke vragen op? Op maandag 15 januari vindt van 13 tot 16 uur de informatiebijeenkomst plaats te Finley, Het Witte Huis aan de Nieuw Loosdrechtsedijk 242 in Loosdrecht. De bijeenkomst is voor alle deelnemers en iedereen die geïnteresseerd is in de ideeën prijsvraag. Tijdens de bijeenkomst krijgt u antwoord op vele vragen, worden er diverse films getoond over het gebied en de prijsvraag, kunnen kaarten en boeken worden ingezien en heeft u de gelegenheid om het gebied te bekijken.


Het Oostelijk Vechtplassengebied

Zie www.icoonoostelijkevechtplassen.nl voor meer informatie en het dagprogramma. Aanmelden voor de prijsvraag kan t/m 28 februari 2018.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
fotos
website icoon
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief