WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Pannenkoeken in Het Jagthuis
Horstermeer, vr 5 januari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op vrijdag 12 januari speelt pianist Bas Verheijden in het Jagthuis in de Horstermeer z.g. 'pannenkoeken' (kleine stukjes) van Tsjaikovski.

persbericht

Bas Verheijden speelt pannenkoeken van Tsjaikovski
Jagthuis, vrijdag 12 januari

Een half jaar voordat hij zou overlijden schrijft Tsjaikovski aan zijn vriend: “Om geld te verdienen componeer ik een serie pianostukjes. Tot nu toe bak ik één muzikale pannenkoek per dag. Ik geef ze mooie namen zoals Polacca de concert en Echo rustique. Ik ben al bij de tiende pannekoek en de ideeën borrelen de hele dag in mij op.


Bas Verheijden

Als mijn uitgever en ik het eens worden dan zou ik een jaar lang alleen maar van dit soort stukken schrijven en wel 3600 roebel verdienen. Niet slecht!” Uiteindelijk zou Tsjaikovski 18 pannenkoeken componeren en werden deze uitgegeven onder opusnummer 72. Het zijn heerlijke stukken om naar te luisteren, variërend van dansen en meditaties tot herinneringen aan Schumann en Chopin. En bij pianist Bas Verheijden komen de stukken helemaal tot leven. Hij houdt ervan om onbekend repertoire – want dat zijn deze stukken – aan het publiek te laten horen. Inmiddels heeft hij ze ook op cd gezet. Bas studeerde met onderscheiding af bij Jan Wijn, mocht als eerste Nederlander aan de beroemde Accademia pianistica in Italië studeren, treedt veelvuldig op zowel solo als met zijn Atlantic Pianotrio.

Het concert begint om 20.15 uur. Zoals gebruikelijk bij de vrijdagavondconcerten is er voorafgaand aan het concert om zeven uur voor de eerste 20 belangstellenden gelegenheid aan te schuiven aan tafel. U krijgt voor 33 euro het concert en een heerlijk vegetarisch twee-gangen menu voorgeschoteld.

Concert Bas Verheijden: vrijdag 12 januari 2018, aanvang 20.15 uur, entree 17,50 euro (tot 25 jaar 10 euro). Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief