WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Anna Fedorova bij Kunst ad Dijk
Kortenhoef, do 8 februari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 22 februari spelen Anna Fedorova en Benedict Kloeckner bij Kunst aan de Dijk in het Oude Kerkje in Kortenhoef.

Tip van de WWK redactie: kijk ook naar het Derde pianoconcert van Rachmanonoff door Anna Fedorova op YouTube.

persbericht

Anna Fedorova en Benedict Klöckner

Op 22 februari 2018 verwelkomt Kunst aan de Dijk Kortenhoef de populaire Oekraïense pianiste Anna Fedorova. Ze wordt alom geprezen om haar enorme expressiviteit.

Haar uitvoering van Rachmaninoffs Tweede pianoconcert in het Concertgebouw in Amsterdam werd een ongekend grote YouTube-hit: meer dan 15 miljoen views! In 2015 woonde ze in het Oude Kerkje het concert bij van Trio Bell’Arte. De cellist van dit Trio, Benedict Kloeckner verraste die avond het publiek met zijn gloedvolle, sensitieve spel. Inmiddels is hij een van de meest toonaangevende cellisten van de jonge garde en een van de lievelingen van Kunst aan de Dijk Kortenhoef.

Als legendarische pianisten als Alfred Brendel, Andras Schiff en Menahem Pressler besluiten zich aan jou te verbinden als mentor dan wil dat zeggen dat je tot de absolute top van pianotalenten behoort. De in 1990 in de Oekraïne geboren Anna Fedorova viel deze grote eer te beurt vanwege haar magnifieke spel. Fedorova groeide op in Kiev in een huis vol pianoklanken.

Haar ouders zijn musici en gaven haar van jongs af aan les. Fedorova won prestigieuze beurzen waarmee zij kon studeren in Italië en aan de Royal College of Music in Londen. Op haar zestiende debuteerde ze het Concertgebouw in Amsterdam en sindsdien heeft zij daar ruim dertig keer opgetreden. Fedorova reist de hele wereld over en speelt op prestigieuze podia en met toonaangevende orkesten. In Verbier leerde ze de Duitse cellist Benedict Kloeckner kennen.

Kloeckner (1989) studeerde aan de Kronberg Academie voor hoogbegaafde jonge musici. Gidon Kremer was een van zijn mentoren. Ook Kloeckner kreeg muziek van huis uit mee. Zijn broer speelt piano en de jonge Kloeckner raakt op al jonge leeftijd in de ban van de cello die hij zag tijdens repetities van het pianotrio bij hun thuis. Inmiddels is Kloeckner een veel gevraagd cellist en winnaar van belangrijke concoursen. In Koblenz is hij artistiek directeur van een groots kamermuziekfestival. De twee optredens in Het Oude Kerkje in Kortenhoef leverden spontane staande ovaties. Twee zulke grote internationale musici in Kortenhoef, dat belooft wat. Op het programma staan Schubert en Brahms.

Het concert vindt plaats op donderdag 22 februari 2018 om 20:15 uur in Het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk in Kortenhoef. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstaandedijk.nl of via de vaste voorverkoopadressen: Wijnkoperij en Slijterij De Meenthof in Kortenhoef en Libris Boekhandel Voorhoeve in Hilversum.

Entree € 25. Donateurs van Kunst aan de Dijk Kortenhoef: € 21. Het Oude Kerkje is open vanaf 19:30 uur. Er is vrije zitplaatskeuze. Een drankje is bij de prijs inbegrepen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Clara Boreel
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief