WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Quantz Quintet Op De Berg
Nederhorst den Berg, ma 22 januari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 27 januari beleven de blazers van het Quantz Quintet hun première tijdens de Concerten op de Berg in Nederhorst den Berg.

persbericht

Dansen van Debussy, Tchaikovsky en Mahler
Première in Nederhorst den Berg: het Quantz Quintet

2018 begint in Nederhorst den Berg met een primeur: op 27 januari beleven de blazers van het Quantz Quintet hun première tijdens de Concerten op de Berg. Vol enthousiasme spelen deze vijf getalenteerde musici dansen van onder meer Franse, Russische en Duitse meesters.

Furore

De vijf blazers van het ensemble hebben hun sporen ruimschoots verdiend in onder meer het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast maken drie van de musici samen met de Canadese stersopraan en dirigente Barbara Hannigan furore in het ensemble Ludwig.

Dansprogramma

In de knusse Willibrordkerk van Nederhorst den Berg zullen de blazers van het Quantz Quintet vooral dansen ten gehore brengen. Op het programma staan werken van grote componisten als Debussy, Tchaikovsky en Von Weber. Verder klinkt muziek van minder bekende namen, zoals Denes Agay en Niels Gade. Als klap op de vuurpijl speelt het Quantz Quintet een unieke bewerking van The Sound of Music.

Favoriete stukken

“Dit zijn onze favoriete stukken uit ons repertoire”, vertelt fluitiste Ingrid Geerlings. “Het is lastig om werken te vinden die ook mooi klinken als ze alleen door blazers gespeeld worden. In deze werken komt de klankkleur van onze instrumenten schitterend uit.”

Intiem

Geerlings kijkt ernaar uit om in de Willibrordkerk te spelen. “Het is zo intiem en je zit dicht op het orkest. We hopen dat je anders naar buiten gaat dan hoe je de kerk bent binnen gekomen. Dat het voelt alsof je onderdeel bent geworden van ons kwintet.”

Waar:               Willibrordkerk, Kerkstraat 30, 1394 CX, Nederhorst den Berg,
Informatie:        06 - 249 711 71
Wanneer:          27 januari 2018
Aanvang:          20.15, zaal open 19.45 uur
Entree:             € 17,50 incl. programmaboekje, koffie/thee in de pauze en een drankje na afloop
Zie ook:           www.concertenopdeberg.nl

Kaartverkoop

U kunt uw concertkaarten bestellen via de website (www.concertenopdeberg.nl). Geen internet? Geen probleem! U kunt ook kaarten kopen bij Brinkers Mode en Lingerie, Dammerweg 1 in Nederhorst Den Berg. U wordt verzocht contant te betalen. De kaarten kosten 17,50 euro (inclusief programmaboekje, koffie/thee in de pauze en een drankje na afloop).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief