WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
VVD: Vragen over Taaleis
Wijdemeren, do 1 februari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Jan Klink (VVD) stelt vragen over de taaleis die aan bijstandsgerechtigden gesteld moet worden en wil weten of Wijdemeren daar aan voldoet.

ingezonden bericht

Schriftelijke vragen op basis van artikel 44 reglement van orde aan het college van de gemeente Wijdemeren over de taaleis voor bijstandsgerechtigden.

  1. Heeft u het artikel "Gemeenten hebben lak aan taaleis bijstand"  in de Elsevier van 30 januari 2018 gelezen?
  2. Volgens onderzoek van het CBS in opdracht van het ministerie van SZW hebben 140 van de 388 gemeenten nog geen enkele keer getest of een bijstandsgerechtigde voldeed aan de taaleis. De overige 248 gemeenten toetste gemiddeld vier keer op de taaleis. Een derde van de gemeenten heeft geen plannen gemaakt om dit beleid uit te voeren. Heeft de gemeente Wijdemeren bijstandsgerechtigden getest op de taaleis? Zo ja, hoe vaak? Zo nee, waarom niet?
  3. Indien de gemeente Wijdemeren niet getest heeft op de taaleis: wat gaat u doen en op welke termijn om ervoor te zorgen dat bijstandsgerechtigden    al of niet met een niet-westerse achtergrond – een betere kans hebben om door te stromen naar werk?
  4. Indien de gemeente Wijdemeren wel getest heeft op de taaleis: hoe gaat u hier over communiceren zodat Wijdemeren zich positief kan profileren op dit thema?

Jan Klink
VVD fractie Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief