WIJDEMEERSE WEBKRANT
DB trapt Campagne af
Oud Loosdrecht, za 17 februari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vanmiddag trapte DorpsBelangen de campagne af in De Serre van Jachthaven De Uitkijk aan de Oud Loosdrechtsedijk. met uitzicht over de plas.

"Wordt het nu druk?" :vroeg Patricia IJsbrandij, de kersverse fractieassistent van DB. Ik kon dat bevestigen. Campagnetijd is voor de WWK altijd een drukke tijd. En vanwege de versplintering van de raad komen er bovendien steeds meer partijen die allemaal recht op aandacht hebben. Nu alleen al bijna een verdubbeling. Drie nieuwe partijen erbij, tegen vijf in 2014. Gelukkig fuseerden de PvdA en GroenLinks, anders hadden we er nu negen gehad. Ieder twee zetels zo ongeveer.

Voorzitter Wiet van den Brink sprak de samengekomen leden toe. Bij die bijeenkomst veel oude bekende gezichten. Joop Glijn, Els Riebroek, Ria Hennis, Co de Kloet sr. en jr. en zelfs een lid van een lokale partij elders in het Gooi en befaamd kreeftenvanger aan de Kortenhoefsedijk, Leon Schouten.

Na de inleiding van Wiet van den Brink hield lijsttrekker Jan-Jaap de Kloet een bevlogen verhaal over het programma van DorpsBelangen dat nog niet openbaar is, maar waaraan de laatste hand gelegd wordt. Hij memoreerde er aan dat hij bij de oprichting van Dorpsbelangen in 1982 aanwezig was geweest als verslaggever van de Gooi en Eemlander en over die gebeurtenis zijn eerste stuk voor de krant schreef.

Het verbaasde niet dat hij hamerde op de zelfstandigheid van Wijdemeren. De noodzaak van een fusie met Hilversum werd door hem zeer in twijfel getrokken, zeker nu de raad acht ton heeft uitgetrokken om het ambtelijk apparaat van Wijdemeren te versterken. Hij wees op het belang van het Gebiedsaccoord Oostelijke Vechtplassen waarin hij een belangrijke rol speelde. Voorts is zijn partij sterk voor woningbouw. Opvallend was ook zijn pleidooi voor de terugkeer van het schoolzwemmen, dat ooit uit bezuinigingsoverwegingen opgeheven werd.

Jan-Jaap de Kloet kondigde een DorpsBelangen magazine aan dat huis aan huis verspreid zal worden. Op de voorpagina van dat magazine staat de poster van DorpsBelangen met het markante, wilskrachtige hoofd van de lijsttrekker. Een ingelijst exemplaar van de voorpagina werd door hem overhandigd aan het ere-lid van de partij, zijn vader Co de Kloet sr.


Fabian de Kloet op campagne voor oom Jan-Jaap.

Bij ons vertrek uit De Serre bleek dat Fabian de Kloet, het neefje van de lijsttrekker, kleinzoon van Co sr. en zoon van Co jr., zich nuttig had gemaakt door een poster zichtbaar voor het raam te plaatsen achter een plant en daarna buiten te speuren naar een geschikte plek voor de andere poster die hij in zijn hand had.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief