WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Waar komt het Bankje?
Wijdemeren, di 6 februari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Waar moet het bankje wel en waar moet het niet komen? En wie bepaalt dat? Cor Koster uit Nederhorst den Berg legt deze vraag voor aan de partijen.

ingezonden brief

Bankje

Op verschillende plaatsen in de gemeente staan bankjes. Met name voor ouderen is dat plezierig want die moeten nu eenmaal wat vaker rust nemen.

De ouderenbonden hebben een kort lijstje opgesteld van andere plekken waar ook behoefte is aan een bankje, en een verzoek gericht aan de gemeente om daar zo'n rustpunt te creëren. Eén van die plekken is het Kuijerpad in Nederhorst den Berg, het pad dat omhoog gaat van zorgcentrum De Kuijer naar de Kerkstraat. Daar, net voorbij het bruggetje, zou een prima plaats zijn, waar ouderen uit de Kuijer en de Horn- en Kuijerpolder even kunnen rusten. Maar… de mensen die daar wonen, hebben in het verleden onprettige ervaringen gehad met hangjongeren die het bruggetje gebruikten als ontmoetingsplaats. Zij vrezen overlast. Zelf heb ik bij het bruggetje al een hele tijd niemand gezien. Vroeger wel eens, en het bleken dan aardige, beleefde jongens en meisjes te zijn die je vriendelijk teruggroetten.

We hebben nu dus drie groepen mensen, met tegengestelde belangen: ouderen die het voor hen vrij steile pad op moeten, jongeren die het bankje (misschien) als uitnodiging zien om te doen wat jongeren graag doen: rondhangen. En aanwonenden die overlast vrezen. Voor wie moet je kiezen? We zullen de vraag eens voorleggen aan de politieke partijen die hun eerste verkiezingsdebat hebben in De Drie Dorpen  op vrijdag 23 februari van 4 tot 6 uur.

 Cor Koster, 
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
ing. brief
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief