WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DLP protesteert in Europa
Loosdrecht, di 6 februari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

DLP-lijsttrekker Alette Zandbergen en haar nummer twee, Gert Zagt, gaan per caravan naar Europa om daar te protesteren tegen de fusie met Hilversum.

Campagne GR2018

ingezonden bericht

DE LOKALE PARTIJ gaat naar Europees Hof

Het gedram waarmee Provincie Noord-Holland de fusie doordrukt is volstrekt ondemocratisch stelt DE LOKALE PARTIJ al vanaf het begin. Gemeenteraad en inwoners staan buitenspel. Dat is onacceptabel in een democratische rechtsstaat.

Grondrecht geschonden

Fopverkiezingen noemden we de komende gemeenteraadsverkiezingen een jaar geleden. En dat is precies de zere plek waarop LOKALE collega Rob Bruintjes (DAB) uit Blaricum de vinger legt.

In de Gooi- en Eemlander van afgelopen zaterdag legt Bruintjes het haarfijn uit. De provincie houdt zich niet aan de ARHI-termijnen, raadsleden weten niet waar ze aan toe zijn na de verkiezingen. Het passieve kiesrecht wordt geschonden en omdat de provincie geen officieel besluit heeft genomen ontbreekt de mogelijkheid van beroep. Dat is in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Passief kiesrecht is een grondrecht.

On tour naar Straatsburg

DE LOKALE PARTIJ heeft afgelopen 4 jaar zeer actief opgetreden in het fusie-dossier en blijft dat doen. Schending van een grondrecht accepteren wij niet klakkeloos evenals een opgelegde ongewenste fusie. Laat het Europees Hof zich er maar eens over buigen! 

DE LOKALE PARTIJ hoeft er niet lang over na te denken. Haak de caravan maar aan, wij gaan naar Straatsburg! Bruintjes was verheugd dat wij hem belden en zijn idee ook voor Wijdemeren willen inzetten. Het recht zal zegevieren en daarmee de democratie. Een pas op de plaats voor fusie. 

Alette Zandbergen & Gert Zagt
DE LOKALE PARTIJ

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief