WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
PvdA-GL: Wel Meepraten!
Wijdemeren, di 13 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Stan Poels (PvdA/GL) weerspreekt het artikel van Wdm2020waarin die actiegroep oproept om niet met de provincie te praten over een fusie.

Campagne GR2018

ingezonden bericht

De PvdA/ Groen Links waarschuwt voor
de valkuil van Wijdemeren 2020

Wijdemeren 2020 roept in een artikel op de Webkrant alle leden van de huidige gemeenteraad en het huidige college van burgemeester en wethouders op zich te onthouden van overleg met de provincie over een fusietraject richting Hilversum.

 “Wie in deze valkuil van de provincie trapt werkt mee aan die fusie en is dus ongeloofwaardig als hij in het kader van de verkiezingen zegt daar tegen te zijn” , aldus Wijdemeren 2020.

Een onverstandige oproep , volgens ons.

Immers, ook zonder de medewerking van de gemeente zal de provincie de arhi-procedure voortzetten. En dat betekent dat er over Wijdemeren wordt besloten zonder dat we betrokken zijn. Dat vinden wij onverstandig en onverantwoord. Meepraten biedt veel meer kansen op goede resultaten, dan je kop in het zand te steken. Wij zullen dat advies van Wijdemeren 2020 dan ook zeker niet opvolgen, in het belang van de inwoners, maar ook de medewerkers van de gemeente Wijdemeren.

Ook een meerderheid  van onze gemeenteraad heeft op 8 maart jl. aangegeven dat het gesprek met de provincie gewoon plaats moet vinden.

Wij adviseren de inwoners van Wijdemeren om te stemmen op een politieke partij die zijn kop niet in het zand steekt en die durft te erkennen dat de gemeente Wijdemeren onvoldoende  in staat is om de huidige en toekomstige taken goed en betaalbaar uit te voeren. (We behoren nu al tot de duurste gemeenten van Nederland).

Een fusie kan er voor zorgen dat een goede en sterke organisatie ontstaat waarbinnen onze kernen kunnen groeien en bloeien.

Stan Poels
Raadslid PvdA/ Groen Links Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief