WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putterlicht over Lijst 2, DB
Wijdemeren, do 22 februari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Met spanning keken wij uit naar deel twee van het achtdelige feuilleton waarin Putter zijn licht over de acht lijsten laat schijnen. Het valt erg mee. Netjes!

Putter deed dat op 15 februari over lijst 1, de lijst van het CDA. Dat is niet zo'n kunst voor een Putter, zoals u zult begrijpen. De krachtproef kwam er aan. Wat zou Putter oordelen over Lijst 2, de lijst die toch nogal sterk aan hem angehaucht is vanwege innige famliebanden. Maar, het moet gezegd, hij slaat zich er manmoedig doorheen. Lees maar:

ingezonden bericht

Lijst 2, DorpsBelangen

Het kwam hard aan, maar achteraf viel het toch nog mee. Vier zetels, niet echt slecht, maar vanuit een absolute meerderheid in de gemeenteraad, een domper van jewelste. Het had zoveel erger kunnen zijn, want de weerzin tegen bloembakken en revindicatie rees de pan uit, terwijl de wethouders met  politieke oogkleppen voor in hun zelf veroorzaakte onheil bleven geloven.

En toen, daar overheen nog, de coup van Gert en Alette. Er bleven twee zetels over, de pure lokale kracht  werd voortaan gedeeld en het leek wel of dat de fractie in de gemeenteraad verlamde. Er brak een periode aan van weinig vechtlust, van meedeinen in de debatten en we vroegen ons af waar die gezapigheid vandaan kwam. Dorpsbelangen speelde geen opvallende rol meer en tot begrip daarvan moet worden gezegd dat je met twee zetels ook niet zoveel te vertellen hebt.

Een plaats in het college van B. en W. leek al helemaal verre toekomstmuziek.
En toen gebeurde er iets onverwachts. CDA en VVD, college partners, kregen onmin. De zaak escaleerde. Het CDA blies het college op en zocht een nieuwe bondgenoot. Dat werd DorpsBelangen, dat inmiddels een nieuw politiek talent naar voren had geschoven. En de vaste DorpsBelangenovertuiging, dat Wijdemeren zelfstandig moet blijven, in het collegeprogramma inbracht. Dat was een mooie tegenhanger voor de PvdA, die toen al maandenlang een graag gewilde fusie met Hilversum van de daken schreeuwde.

De tegenstellingen vonden elkaar en, als je een beetje uitkijkt kan het lang goed gaan. En het ging goed, tot het einde.

Van de vele mogelijkheden kiest Dorpsbelangen als verkiezingsslogan voor zelfstandigheid van Wijdemeren. Hoe het uiteindelijk zal gaan, zullen we moeten afwachten.

Dat is gwoonweg niet te voorspellen.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief