WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB strijdt in Nederland
Wijdemeren, vr 9 februari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

DorpsBelangen zal eerst in de Provincie, de Tweede en Eerste Kamer strijden voor behoud van Wijdemeren voor men naar Brussel stapt.


Jan-Jaap de KLoet

René Voigt

Ria Hennis

Campagne GR2018

persbericht

Steun in de strijd, maar wel realistisch

Rob Bruintjes (van Democratisch Alternatief Blaricum, DAB) uit Blaricum heeft onze steun en sympathie. Hij wil naar het Europese Hof om de herindeling in de regio tegen te gaan.

Elk initiatief dat er toe kan leiden dat Wijdemeren zelfstandig blijft, ondersteunen wij uiteraard. Maar we blijven realistisch. Een gang naar het Europees Hof is namelijk nog niet aan de orde.

DorpsBelangen blijft de ideeën van de provincie Noord-Holland kritisch benaderen. De fusiedrang van Haarlem kent ongekende vormen, maar de argumenten ontbreken nog steeds. We weten dat we ons als gemeente op sommige punten moeten versterken en daar werken wij vol energie aan mee. Maar fuseren met Hilversum? Waarom?

De gang naar ‘Europa’ is nog niet aan de orde, hoe goed het ook klinkt. De provincie doet een voorstel, dan gaat de Tweede Kamer erover en dan de Eerste Kamer. Daar liggen voor ons de mogelijkheden. Kansen zullen we benutten waar het kan.

Waakzaam zijn dus, zorgen dat we niet op een onbewaakt ogenblik ergens in worden gedwongen waar we niet willen zijn.

Tegelijkertijd koesteren wij de belangen en het karakter van onze dorpen. Want wij blijven onze naam eer aan doen: DorpsBelangen.

Fractie DorpsBelangen,

Ria Hennis
René Voigt

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Douwe van Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief