Het bestuur van de SV 's-Graveland is boos over het artikel in de krant van zaterdag waarin de club door de gemeente genoemd wordt i.v.m. de tienerdisco.
Update 4-5-2015, 14.30: De tekst in de krant hieronder komt uit een document "Uitvoeringsprogramma Toezicht en Handhaving", dat tijdens de vergadering van de commissie Bestuur en Middelen op 11 mei behandeld zal worden.
Tekst uit het UItvoeringsprogramma Toezicht en Handhaving.
Tekst uit de Gooi en Eemlander van zaterdag.
Teveel evenementen
De strekking van het artikel van de hand van Casper van den Broek is dat er teveel kleine evenementen uitgroeien tot vergunningplichtige gebeurtenissen qua overlast, veiligheid en lawaai. Daarbij worden de tienerdisco en concerten in kerken met name genoemd. De SV 's-Graveland organiseert al enige jaren een tienerdisco, concerten worden er gegeven in het Kerkje aan de Dijk (o.a. KadD) in Kortenhoef, maar ook aan het Noordereinde in 's-Graveland en in kerken in Loosdrecht en Nederhorst den Berg. Die evenementen worden in het artikel "paracommerciëel" genoemd.
Tienerdisco
De enigszins treurige geschiedenis van de tienerdisco in 's-Graveland gaat terug tot ver in de vorige eeuw toen in een voormalig schoolgebouw jeugdsoos Pluto (later Voltage) aan het Noordereinde in die behoefte voorzag. Het gebouw werd in 2001 gesloopt voor de bouw van twee torens met dure appartementen. Het terrein lag jaren lang, tot 2008, braak, mede als gevolg van de crisis. Op het terrein bij de Kwakel in Kortenhoef werd een gebouw gevonden dat de naam De Smoes kreeg. Het werd op 16 december 2002 geopend. Daar werden vanaf dat moment tienerdisco's georganiseerd.
Vloer verrot, Smoes dicht
In december 2007 werd geconstateerd dat de houten vloer van De Smoes verrot was. In februari 2008 leidde dat tot de definitieve sluiting van de jeugdsoos. Wethouder Lia Moote zocht naar een nieuwe plek voor de jeugdsoos. Veel plekken passeerden de revue. Sporthal De Fuik, het grasveld naast de Curtevenneschool, de ruimte achter De Fuik, de Dobber. Steeds kwam er wel weer bezwaar van de buurt, of er waren onmogelijk te nemen hindernissen. Het werd even de ruimte achter de Fuik, waar ooit een sportschool had gezeten, maar uiteindelijk hielp de SV 's-Graveland de wethouder en de tienerjeugd uit de nood. Op 11 oktober 2009 was het zover. De eerste tienerdisco in een lange reeks werd een succes.
Dwangsommen?
Het is merkwaardig dat de gemeente nu, via de krant, handhaving en dwangsommen in het uitzicht stelt, juist in de richting van de SV 's-Graveland, die indertijd hulp bood toen het lastig was voor het gemeentebestuur. Hieronder staat de ingezonden brief die het bestuur van de voetbalvereniging aan ons zond. |