WIJDEMEERSE WEBKRANT
Buurt De Fuik protesteert
Kortenhoef, zo 1 februari 2009

De buurt rond De Fuik stuurt een brief aan de Raad en het College over het voornemen om jeugdhonk De Smoes te huisvesten in de sporthal.

ingezonden bericht

Aan College van Burgemeester & Wethouders van de Gemeente Wijdemeren
Postbus 41
1243 ZG's-Graveland

Geacht College,

Met deze brief reageren wij op de brief van Burgemeester Bijl, B/1875691081222/MV, van 19 januari 2009. In voornoemde brief van 19 januari jl. wordt ons medegedeeld dat het college van B&W heeft besloten om de ruimte van de voormalige sportschool in de Fuik te gaan gebruiken als jeugdruimte.

Met het besluit van het college, om op 7 Januari een ontheffing aan te vragen (ex artikel 3.23. van de'Wro), kunnen wij ons niet verenigen. Hierbij maken wij opnieuw ons bezwaar kenbaar tegen uw besluit om in de sporthal de Fuik een jeugdruimte, bekend als de Smoes, te huisvesten.

De hoofdreden van ons bezwaar is gelegen in het feit dat de vestiging van de Smoes in de Fuik een scala van nieuwe (jongeren) activiteiten met zich mee brengt in onze wijk. Deze activiteiten komen boven op de reeds bestaande activiteiten die periodiek plaatsvinden in en om de Fuik. Zie bijlage 1.

Deze nieuwe activiteiten leiden tot een onacceptabele extra belasting op onze wijk. In redelijkheid kan niet van ons als bewoners worden verlangd dat deze activiteiten in en rondom de Fuik worden toegevoegd boven op de vele functies en activiteiten die deze buurt al belasten. De voorgenomen toevoeging van de activiteiten die de vestiging van de Smoes met zich meebrengt leidt tot een onaanvaardbare mate van verslechtering van de belasting en leefbaarheid in onze buurt.
Binnen de gemeente Wijdemeren bestaat er geen buurt die een aan een vergelijkbare druk als gevolg van een continue veelheid van activiteiten wordt blootgesteld als deze wijk. Deze wijk levert daarmee al in meer dan voldoende mate een bijdrage aan het sociale karakter van onze gemeente.

Tot slot wijzen wij u voor de goede orde op de in het verleden gemaakte afspraken tussen de gemeente en omwonenden van de Fuik met betrekking tot de hoeveelheid activiteiten die zijn toegestaan in en rondom de Fuik. Bovenstaande in acht nemende verzoeken wij u namens de buurtbewoners rondom de Fuik definitief af te zien van het voornemen om de Smoes te vestigen in de Fuik en af te zien van de aangekondigde ontheffingsprocedure daartoe conform procedure ex artikel 3.23. van de Wro.

Voorts wijzen wij er op dat het voomemen van het college m.b.t. de vestiging van de Smoes in de Fuik simpelweg in strijd is met afspraken die in het verleden zijn gemaakt met de buurt. Wij verwijzen volledigheidshalve o.a. naar de besluitenlijst van het college van B&W van 30 september 2003. Zíe bijlage2 .

In afivachting van uw reactie,
Namens de buurtbewoners,

B.B. Ruitenburg

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
2 gr.
windkr. 5