WIJDEMEERSE WEBKRANT
OSG vertoont After Life
Kortenhoef, zo 1 februari 2009

In het kader van het jaarthema ‘eeuwig leven’ vertoont de OSG op 15 februari de film AFTER LIFE van de Japanse filmer Kore-Eda Hirokazi.

persbericht

Oecumenische Streekgemeente / OSG
Kortenhoef

‘AFTER LIFE’ (Japan 118 min)

In het kader van het jaarthema ‘eeuwig leven’ vertoont de OSG de film AFTER LIFE van de Japanse filmer Kore-Eda Hirokazi.

In AFTER LIFE behandelt Kore-Eda de relatie tussen werkelijkheid, herinneringen en verbeelding van herinneringen. AFTER LIFE speelt zich af in het voorportaal van het hiernamaals, een soort station tussen dood en eeuwigheid. Hier moeten de doden binnen drie dagen hun meest dierbare herinneringen formuleren. Deze geluksmomenten worden vervolgens door de werknemers van het tussenstation in scène gezet en verfilmd. Nadat de doden hun persoonlijke filmpje hebben gezien en het gelukkigste moment van hun leven hebben herbeleefd, vergeten zij de rest van hun aardse bestaan en nemen zij dat ene moment mee naar de eeuwigheid van het hiernamaals.

‘AFTER LIFE gaat niet over de dood, maar over het leven’, benadrukt Kore-Eda ‘Het moeten kiezen van een herinnering in die paar dagen na de dood dwingt de personages na te denken over het leven.’

AFTER LIFE wordt vertoond in het Filmhuis Bussum. Brediusdam 1,
Bussum.

Het filmhuis opent de deuren om 10.00 uur. Er is dan gelegenheid voor koffie e.d. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Om te weten op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen is reserveren wenselijk.
Reserveren bij:
Corrie van Egmond 030 2313138 covaeg at cs.com
Ben Koning 035 6913054 toosp.benk at 12move.nl

De Brediusdam is het kruispunt van de Brediusweg en de Brinklaan in het centrum van Bussum. Parkeren is mogelijk in de omliggende straten en op het nabij gelegen parkeer-terrein bij het Gemeentehuis.

Zondag 15 febr. 2009, 10.30 uur
Filmhuis Bussum
Entree € 7,50

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
0 gr.
windkr. 5