WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Succesvolle Verkoopexpositie
Kortenhoef, ma 4 mei 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 25 en 26 april jl. werd er door Rotary Wijdemeren een verkoopexpositie georganiseerd die ruim 4000 euro opbracht voor de Stichting SOLA.

persbericht

Succesvolle Verkoopexpositie

Op 25 en 26 april jl. werd er door Rotary Wijdemeren een verkoopexpositie georganiseerd in De Oude School op de Kortenhoefsedijk waarbij schilderijen van Kortenhoever Dick Baas op succesvolle wijze van eigenaar wisselden. De opbrengst komt ten goede aan de Stichting SOLA. Een stichting in Nederhorst den Berg die zich bekommert om weeskinderen in Ghana.

Het weer speelde dat weekend goed mee en nadat duo-voorzitter van Rotary Wijdemeren, Gert Smallenburg, op radio Noord-Holland tekst en uitleg had gegeven over de verkoopexpositie, kwamen de bezoekers zelfs vanuit Nijmegen en Haarlem. Een echtpaar uit Israël kocht voor hun gastgezin een mooi kunstwerk van Dick Baas en een aanwezige schildervriend van Baas wist menige belangstellenden met één of meerdere doeken naar buiten te laten wandelen voorzien van een prachtige uitleg waar en wanneer een kunstwerk geschilderd of getekend was. Een andere oud-vriend van de overleden schilder gaf verschillende bezoekers uitleg over de verschillende schildertechnieken.

Aan de bar werden bezoekers gefêteerd op koffie met appeltaart en aan het einde van de zondagmiddag werd de verkoopexpositie afgesloten met een toast op het leven en de nalatenschap van schilder Dick Baas. De voorlopige opbrengst aan het einde van het weekeind bleek een bedrag van bijna €. 4000,= te zijn, waarbij er op Koningsdag vervolgens ook nog enkele schilderijen over de toonbank zijn gegaan.

Voor belangstellenden die er dat weekend helaas niet bij konden zijn is er de mogelijkheid om een beperkt aantal schilderijen te bekijken bij het Turkse restaurant Dede’s, gelegen aan de Generaal de la Reijlaan 28 te Bussum.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief