WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Rotary voor Sola
Kortenhoef, do 9 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zaterdag 25 en zondag 26 april 2015 organiseert Rotary Wijdemeren een verkoopexpositie van de schilderijen van Kortenhoever Dick Baas.

persbericht

Verkoop schilderijen Dick Baas voor stichting Sola

Op zaterdag 25 en zondag 26 april 2015 organiseert Rotary Wijdemeren een verkoopexpositie van de schilderijen van Kortenhoever Dick Baas.

De opbrengst van de verkoop is voor de Stichting Sola uit Nederhorst den Berg, een organisatie die zich bekommert om weeskinderen in Ghana.

De locatie is De Oude School, Kortenhoefsedijk 145 in Kortenhoef. Beide dagen is de verkoop van 11.00 uur tot 17.00 uur.

De schilder Dick Baas Dick Baas werd in 1928 geboren in Hilversum en overleed in Kortenhoef in 2014. Zijn leermeesters waren zijn vrienden Klaas en Jan Zwaan (leraar Kunstacademie Constantijn Huygens te Zwolle) waarmee hij studiereizen maakte door Frankrijk en Italië. Zijn werk was figuratief en geschilderd in olieverf. Ook maakte hij toen o.a. Schetsen en aquarellen. Ook van zijn vele vakantiereizen over de wereld heeft hij vele mooie schilderijen gemaakt.

In 2001 was zijn eerste expositie hij werd daarvoor uitgenodigd door zijn schildervriend Bernard Vlaar. Die vroeg hem om deel te nemen aan een groepsexpositie in het gebouw van Sonotech te Hilversum. Toen kreeg hij de smaak pas echt te pakken hij nam deel aan vele groeps-­‐ en solo-­‐exposities. Ook nam hij samen met Bernard Vlaar deel aan diverse kunstmarkten waaronder o.a. die in Ootmarsum, een van de bekendste en grootste kunstmarkten in Nederland.

Naar aanleiding daarvan ontwikkelde hij zich verder en durfde hij ook non figuratieve schilderijen te maken, die voornamelijk zijn geschilderd in acryl. Ook maakte hij iconen geschilderd in temperaverf. Eenmaal woonachtig in Kortenhoef organiseerde hij samen met zijn schildervrienden Martin van den Broeck en Bernard Vlaar vele exposities o.a. in de Dobber, Muziekcentrum Het Accoord en in Party Centrum de drie Dorpen te Ankeveen.

Andere hobby's van Dick Baas waren viool bouwen en het instrument bespelen en hij was hij een gepassioneerde hobbyfotograaf.

Stichting SOLA Deze stichting uit Nederhorst den Berg is al sinds 2002 actief in Ghana waar ze een weeshuis heeft gebouwd voor de weeskinderen in Anwiankwanta. Momenteel zijn de vrijwilligers van de stichting druk bezig om het weeshuis volledig self supporting te krijgen, onder meer door het weeshuis zelf voedsel te laten verbouwen voor eigen gebruik en voor verkoop.

Rotary Wijdemeren heeft de stichting SOLA vorig jaar omarmd en heeft al eerder acties op touw gezet om geld voor de stichting in te zamelen. Meer informatie over de stichting SOLA en Rotary Wijdemeren vindt u respectievelijk op stichtingsola.org en op www.rotary.nl/wijdemeren/

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief