WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Led Verlichting
Wijdemeren, do 9 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor om alle openbare verlichting in Wijdemeren te vervangen door energiezuinige led-verlichting.

persbericht

Led verlichting

Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor om alle openbare verlichting in Wijdemeren te vervangen door energiezuinige led-verlichting.

Sinds 1 januari 2014 is de gemeente eigenaar geworden van alle openbare verlichting in Wijdemeren en is er één aannemer verantwoordelijk voor het onderhoud. Een goed moment om het beleid opnieuw vast te stellen. In het Beleidsplan Openbare Verlichting 2014-2020 staan de uitgangspunten op het gebied van sociale veiligheid, verkeersveiligheid, ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid. Deze uitgangspunten zijn de basis voor de gedetailleerde vervangingsplannen.

Energiezuinige led-verlichting

Plan is om alle openbare verlichting in de periode van 2014 tot en met 2030 te vervangen door energiezuinige led-verlichting. In de nacht, wanneer er weinig gebruik is van de openbare ruimte, wordt de openbare verlichting gedimd. Door alleen de weg en de stoep te verlichten en niet de voortuinen wordt lichthinder in slaapkamers en lichtvervuiling voorkomen. Verlichting die niet voldoet aan de nieuwe uitgangspunten wordt verwijderd. Voor de openbare verlichting wordt alleen groene stroom ingekocht. Bij natuurgebieden wordt afgewogen of er wit of gekleurd licht wordt toegepast, afgestemd op de aanwezige flora en fauna. Wit licht wordt altijd toegepast op plaatsen waar de sociale veiligheid van belang is, omdat dit voor mensen de beste gezichtsherkenning geeft. Door over te gaan op led wordt het energieverbruik in 2030 gehalveerd en voldoet de gemeente aan het SER-energieakkoord.

De commissie Ruimte en Economie besprak het Beleidsplan Openbare Verlichting 2015-2020 op woensdagavond 8 april.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief