WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Duurzame Gemeente
Wijdemeren, do 9 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

'Duurzaamheid doe je gewoon!' Het college van B en W heeft de ambitie om Wijdemeren in 2040 een duurzame groene gemeente te laten zijn waar je prettig woont, werkt en recreëert.

persbericht

Wijdemeren koerst op duurzame groene gemeente in 2040

Onder het motto ‘Duurzaamheid doe je gewoon!’ geeft het college van B en W gestalte aan de ambitie om Wijdemeren in 2040 een duurzame groene gemeente te laten zijn waar je prettig woont, werkt en recreëert.

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt in het Raadsakkoord. Het college zet in op een duurzame toekomst en wil inwoners en ondernemers stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. Wijdemeren geeft hierbij het goede voorbeeld door zoveel mogelijk zelf duurzaam te zijn. Daarnaast wil het college een faciliterende rol vervullen door inwoners en ondernemers onder andere wegwijs te maken in subsidieland en ideeën aan te dragen. Ook het doorgeven van kennis is volgens het college een belangrijke taak.

Het goede voorbeeld

Wijdemeren is als organisatie zo veel mogelijk duurzaam. Zo heeft het wagenpark drie volledig elektrisch rijdende auto’s. Bij nieuwbouw is duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt. Bij de bouw van de nieuwe brandweerkazerne in Loosdrecht wil het college circa 49.000 euro uittrekken voor het aanbrengen van zonnepanelen voor de opwekking van elektriciteit en het gebruik van materialen met een hoge isolatiewaarde. Bij de sloop van de oude kazerne is sprake van selectieve sloop, waardoor 95% van de materialen voor hergebruik geschikt is.  In het Beleidsplan Openbare Verlichting stelt het college voor alle openbare verlichting in de periode van 2014 tot en met 2030 te vervangen door energiezuinige led-verlichting. Voor de openbare verlichting wordt alleen groene stroom ingekocht. Ook wordt onderzocht hoe in het gemeentehuis het afval nog beter gescheiden kan worden

Plannen 2015 en verder

De komende drie jaar wil het college 100.000 euro reserveren om een aantal concrete plannen te realiseren. Wijdemeren wil meedoen aan de “Green Deal Koopwoningen” waarbij huiseigenaren met subsidie hun huishouden energiebesparend maken en zelf duurzame energie opwekken. Ook komt er een speciale avond met bewoners en ondernemers die al ver zijn met het gebruik van minder en andere energie. De gemeente ziet hen als de ambassadeurs op het gebied van duurzaamheid. Via www.wijdemeren.nl en de regionale website www.energiebesparengenv.nl blijft de gemeente inwoners en ondernemers informeren over duurzame maatregelen en activiteiten die zij zelf onderneemt.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief