WIJDEMEERSE WEBKRANT
Pleidooi Jeugdsoos
Kortenhoef, ma 23 februari 2009

Patrick Kreuning pleit ervoor dat er toch echt een jeugdsoos komt voor de hangjongeren.

ingezonden brief

In het najaar was er een overleg in de Dobber over de Smoes, die tijdelijk in de Fuik zou komen. Bij dit onderzoek waren omwonenden van de Fuik, jongerenwerkers, de politie, de jongeren, enkele afgevaardigden van de gemeente onder wie wethouder mevrouw Lia Moote en ondergetekende als ex-medewerker van een cultureel jongerencentrum in Bussum aanwezig.

Inmiddels is duidelijk dat, ondanks dat er een locatie is voor een nieuw jeugdhonk, op de plek van de oude Smoes, er geen geld is. Intussen wordt er wel 25.000 euro apart gezet voor een trapveldje in Loosdrecht dat de omwonenden liever niet hebben, her en der wordt er onzorgvuldig beleid gevoerd, met name omtrent het kappen van de bomen aan het Noordereinde, dit moet opnieuw op papier gezet worden en zo zijn er nog vele dingen waarop bespaard kan worden zodat er wel geld is voor een nieuw jeugdhonk op de plek van de oude Smoes.

Desnoods doet men het net als de scoutingclub die een gebouw in Oost Europa kocht en hierheen transporteerde.
In de Fuik zou ook geen plaats zijn voor de wat oudere jongeren, de zogenaamde hangjeugd die zelfstandig dingen willen doen zonder toezicht van ouderen. De hangjeugd blijft dan hangjeugd, ze worden overal weggestuurd en afgesnauwd wat logischerwijs leidt tot balorigheid en opstandig gedrag.

Het wordt tijd dat het gemeentebestuur haar eerdere beloften nakomt en prioriteiten stelt. Voor de allerkleinsten in onze gemeente zijn er de nodige speeltuinen en trapveldjes, maar voor de middelbare scholieren is er nauwelijks iets, misschien wel helemaal niets. OpSessie in Bussum en de Tagrijn in Hilversum bestaan niet meer. Laat de gemeente Wijdemeren nu ook deze groep in de kou staan? Zij zijn wel de toekomst van de gemeente en deze generatie. En zij zijn uiteraard ook de kiezers van straks.

Als de zittende coalitie niets doet voor deze groep wordt het tijd voor een ander bestuur, gelukkig komen de volgende gemeenteraadsverkiezingen er aan. Als men gaat besparen op de verkiezingscampagne en borrels afschaft, dan komt dat jeugdhonk er wel.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regenachtig
9 gr.
windkr. 4