WIJDEMEERSE WEBKRANT
Riool Noordereinde
's-Graveland, ma 23 februari 2009

Frans van Loenen las over de bomen aan de Gijsbrecht in Hilversum die het door werkzaamheden aan het riool niet overleven.

ingezonden brief

Is het u ook opgevallen dat het reconstructieplan Noordereinde alleen maar gaat over datgene wat we kunnen zien? De bomen, het verkeer, het wegprofiel en de kleur van het fietspad met de straatverlichting.

Aan de Gijsbrecht in Hilversum beleven de bewoners ook hoe het werkt. (Zie de Gooi & Eemlander Regionaal 21 februari 2009). Boomwortels worden ruw vernietigd, want de riolering moet vervangen. Waarna de bomen vanzelfsprekend  allemaal achter elkaar kapot gaan. En de aannemer krijgt natuurlijk de schuld !

Heeft iemand recent een Inspectie Rapport gezien over de riolering aan het Noordereinde? Die zo nodig geheel moet worden vervangen? En uitgebreid? Hoewel in de afgelopen 20 jaar geen uitbreiding is geweest van enige bebouwing! Waarvoor de bomen moeten worden opgeofferd?

Ik heb de projectleider van het reconstructieplan eens om tekeningen gevraagd van de riolering. Oude en nieuwe rapporten. De projectleider vond het te lastig mij deze te tonen “want ik had er toch geen verstand van”. Of vindt de gemeente het “niet haar verplichting om stukken ter inzage te leggen “? (para 5 brief 08 juli 2008 kenmerk B/84343/080908/CVD)

Mijn gespreksverslag met de projectleider ligt ter inzage. Bij mij of in het gemeentehuis.

Frans van Loenen
's-Graveland

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regenachtig
9 gr.
windkr. 4