WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zwerfvuil en Tienerdisco
Wijdemeren, di 15 maart 2011

Twee ingezonden brieven over zwerfvuil en over de tienerdisco bij de SV 's-Graveland die door bezuinigingen op jeugdwerk teijdelijk stopt.

ingezonden brieven

Zaterdag gaan er weer veel vrijwilligers op pad om onze dorpen schoon te maken.
Afgelopen zondag liep ik over het Noordereind. Het eigenlijk treurig hoe het er overal uit ziet. Misschien kan iedereen al beginnen om zijn eigen straat eens te vegen. Dat geldt ook voor de rest van het dorp.

Op deze manier help je ook de vrijwilligers, want als die het aan de ene kant van de weg opruimen, maar de andere kant ligt nog vol met blad en ander vuil, dan heeft het weinig nut en is het zonde van hun werk.
Dus iedereen aan de gang zodat het dorp er weer schoon uitziet.

Groeten,

P.M. de Haan
Kortenhoef



Het is al een hele tijd duidelijk. De maandelijkse tienerdisco's in de kantine van de s.v. 's-Graveland zijn een groot succes en worden steeds populairder. De s.v. 's-Graveland organiseert deze disco's in nauwe samenwerking met de mensen van Versa Welzijn (met de eeuwig jonge Trude als het populaire boegbeeld).

Keer op keer werden er bezoekersrecords gebroken. Op de allereerste disco in oktober 2009 kwamen 20 nieuwsgierigen af. Daarna steeg de teller iedere editie. In februari jl. zaten we net onder de honderd.  98 om precies te zijn. De honderd lag binnen handbereik. Zou het lukken in maart? Ja dus ! En niet zo'n beetje ook. Zaterdag 12 maart stonden er 131 discogangers op de dansvloer. Één grote enthousiaste en dansende menigte. Tot zover het goede nieuws.

Door bezuinigingen van de gemeente is Versa Welzijn gekort op haar budget om jeugdwerk te doen in Wijdemeren. Een aantal geplande disco's moest geschrapt worden. Er blijven er nu nog maar drie over. Deze zullen in de laatste drie maanden van dit jaar gehouden worden. Anders gezegd: de tienerdisco is de komende 7 maanden uit de lucht. Jammer, jammer, jammer.

Net nu de loop er lekker in zit. We hopen dat over 7 maanden iedereen de weg naar de disco weer weet te vinden. En de grote vraag natuurlijk: Wat gaat die jeugd de komende tijd doen?

Marc Degekamp
SV 's-Graveland

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brieven
foto
---
auteur
ing. brieven
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
16 gr.
windkr. 3