WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geld over? Naar de jeugd.
Ankeveen, ma 1 juni 2009

Patrick Kreuning begrijpt niet dat de gemeente over 2008 enkele miljoenen overhield en toch geen faciliteiten voor jeugd realiseert.

ingezonden brief

Snappen we het allemaal nog?

De gemeente heeft 6,7 miljoen over gehouden over 2008, volgens het artikel 'Varia uit de raad' dan, toch is ze omdat de begroting niet op orde was onder curatele gesteld voor een jaar. Vervolgens komen er dorpsavonden die weer de nodige centen kosten om te discussieren, wat doen we voor de jeugd? Er moet een nieuwe SmoeS komen, maar daar is geen geld voor. Nee, we hebben maar 6.7 miljoen euro's over, een nieuwe Smoes kan niet gebouwd worden, we leggen de jeugd rondom de Rozenhof maar een alcoholverbod op. Een onzinnige regel, openbare dronkenschap is al jaren bij wet verboden, en veel gemeenten hebben een verbod op het nuttigen van (alcoholhoudende) dranken op de openbare weg.

Bussum heeft, toen ik er nog woonde, een algeheel drinkverbod ingesteld, dus ook op frisdranken. En wat doet de Wijdemeren? Die zegt: in die straten mogen jullie geen alcohol gebruiken, ga dat maar in een andere straat doen, kortom, het probleem wordt door de gemeente verplaatst.
Vervolgens barsten de discussies over de Dobber weer los, ik zou zeggen, iemand heeft interesse getoont, maak heldere afspraken over wat er in het verleden misging en nu dus anders moet.

Bijvoorbeeld de ruimte rechts van de ingang, tegenover de grote zaal, met goede geluidsisolatie kun je daar een pracht van een oefenruimte maken voor bandjes om te oefenen, daar is in de Wijdemeren nl een groot gebrek aan. Maak je het nog gezellig ook, dan wil misschien een andere vereniging ook van die ruimte gebruik maken. De grote zaal kan via een schuifwand gescheiden worden, doen, dan kun je twee zalen verhuren. De pest is dat de Dobber zoveel moet opbrengen dat een drankje al haast 3 euro moet gaan kosten wil je een beetje winst maken. Ik zou zeggen Gemeente, we hebben een vrijwilliger, laat hem zijn gang gaan, val hem niet lastig met al die belastingen, door het aanbod is er tenslotte de mogelijkheid veel geld te besparen. Kijk maar eens wat één avondje raadsvergaderen kost, dat is heel wat meer dan die Dobber de gemeente oplevert.

De Dobber is uiteraard van de Burgers, als de Gemeente de Dobber verkoopt kan ze m.i. aangeklaagd worden wegens Heling.
6.700.000, geef de helft uit voor de zaken die schromelijk achterwege zijn gebleven en men houd nog een leuke cent over, ook de nieuwe kleedkamers van de SV 's Graveland staan er voor zover ik weet nog niet. Gemeente, tijd schoon schip te maken, de Gemeenteraadsverkiezingen komen steeds dichterbij, op dit soort kwesties wordt u wel afgerekend.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
24 gr.
windkr. 3