WIJDEMEERSE WEBKRANT
Lijst van Missers
Wijdemeren, do 12 maart 2009

Patrick Kreuning roept op om volgend jaar op de oppositie te stemmen. Hij is niet tevreden met de huidige coalitie en noemt een lijst met missers.

ingezonden brief

Geachte Wijdemeerders,

Voor de zoveelste keer is gebleken dat dit gemeentebestuur heeft geblunderd. Nu met de 'illegale' bomenkap in Loosdrecht. Ook bij de Dobber en de Kleedkamers van SV 's Graveland ging het niet goed, dit zijn dan de meest bekende voorbeelden, zo was er ook nog de kwestie van de Bodemsanering op het voormalig terrein van wethouder Neef, en zo kun je rustig nog even door gaan, een nieuwe Smoes die was toegezegd maar die er door geldgebrek niet komt, terwijl in Loosdrecht ineens wel een trapveldje moet komen etc.

De lijst van missers is ergerlijk lang en zal vrees ik nog langer worden. De Oudergaard, ook zo'n misser, al is hier de Gemeente niet de belangrijkste blunderaar, dat was immers Inovum en haar voorgangers.

Ondertussen blijven de hoge heren wel de gemeentebelasting verhogen, terwijl door dit soort blunders de ene na de andere rechtszaak tegen de Gemeente wordt aangespannen, wat de Gemeente weer een hoop geld kost. Maar ja, de Gemeente berekent dat via de Gemeentebelastingen weer door aan u, goedwillende burger.

Wie nu nog twijfelt aan een stem op Dorpsbelangen of Het Kan Anders, die heeft oogkleppen op. Het wordt hoog tijd dat de politieke koers gaat veranderen en dat we niet in aanloop naar de verkiezingen ons weer in slaap laten sussen met mooie beloften en holle kreten, die toch niet waargemaakt worden.

Veel mensen, bedrijven en instanties zijn van het huidige bestuur de dupe geworden, zo komt er een debat over het verkeer nadat de reconstructie van het Noordereind al (deels) achter de rug is, worden om de haverklap ondanks felle protesten bomen gekapt, de vraag is waar het groene gedeelte van Groen Links staat in zulke kwesties.

Het De CDA wenst haar hoge doelstellingen te halen via verhoging van de OZB, en dat in een tijd waarin de gemeenschap het moeilijk heeft en veel mensen zich zorgen maken over hun financiële situatie, ook de PVDA wil de OZB verhogen. Het zou de politieke partijen sieren de doelstellingen wat lager te leggen en de burger tegemoet te komen, want anders is Wijdemeren straks een gemeente waar de lagere en minimum inkomens niet rond kunnen komen, is het merendeel van de bedrijven verkwanseld aan projectontwikkelaars.

Veel mensen moeten nu al noodgedwongen hun huis verkopen, hetzij door financiële tegenvallers of door baan verlies. Als ik mijn badkamer wil vernieuwen zal ik daar voor moeten sparen, ik kan moeilijk naar mijn baas gaan en zeggen, geef me even loonsverhoging, ik wil verbouwen.

De gemeenteraad speelt de baas over de burgers, het wordt tijd dat de burgers het heft in eigen hand nemen, wij weten zelf wel wat goed voor ons is.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 2