WIJDEMEERSE WEBKRANT
Activiteiten Nat.monumenten
's-Graveland, do 12 maart 2009

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten kondigt twee activiteiten aan. Avondexcursies en lentewandelingen.

persbericht

Nachtelijke avonturen
Avondexcursies bij Bezoekerscentrum 's-Graveland

’s Avonds is het zeker niet rustig en saai in het bos. Als de mensen gaan slapen, begint voor veel andere dieren de dag. Om dat eens mee te kunnen maken organiseert Natuurmonumenten een aantal avondexcursies op de ’s-Gravelandse buitenplaatsen.

Op vrijdag 27 maart, 10 en 17 april kunnen kinderen vanaf 8 jaar (met hun ouders) naar de WILDnacht. Vossen sluipen door de nacht en vleermuizen fladderen rond. Tijdig reserveren is aan te raden, want er is een beperkt aantal plaatsen.

WILDnacht

De natuur in het pikkedonker! Je maakt een unieke avondontdektocht vol natuurobservaties, opdrachten en verhalen in het donker. In de schemer, aan het begin van de avond ontdek je de vleermuizen met behulp van een batdetector. Later, als het echt donker wordt ontdek je de geheime bewoner van het bos. Een onvergetelijk nachtelijk avontuur. Laat je zaklantaarn thuis, wij zorgen dat het kampvuurtje voldoende licht geeft.
Deze avondtocht kost € 5,00 p.p. voor leden van Natuurmonumenten en € 7,00 p.p. voor niet-leden.

Reserveren

Vanwege het beperkt aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk. Dit kan bij bezoekerscentrum ’s-Graveland, T (035) 656 30 80 (woensdag t/m zondag) of bij de ledenservice, T (035) 655 99 55. U kunt ook boeken via www.natuurmonumenten.nl/agenda.


Maart, dé maand om erop uit te trekken met Natuurmonumenten

In de maand maart komt de natuur weer tot leven. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart van 10.00 tot 16.00 uur kunt u mee met een stevige lentewandeling over de buitenplaatsen van ’s-Graveland. Tussen de middag staat er een biologische lunch voor u klaar. Er is een beperkt aantal plaatsen dus reserveer tijdig.

Wandelen over de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen

Een hele dag op pad in de natuur? Op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart, van 10.00 tot 16.00 uur kunt u mee met een 16 kilometer lange wandeling. Vanaf het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten gaat u op pad met een gids. De wandeling is gericht op de cultuurhistorie van de chique buitens, die vanaf het begin van de 17e eeuw bij ’s-Graveland gebouwd zijn. Halverwege de dag staat er een biologische lunch klaar bij tuinderij Land- en Boszigt. Kosten: leden Natuurmonumenten betalen € 20,50 en niet-leden € 25,50.

Reserveren

Reserveert u tijdig voor deze excursies, want er kan maar een beperkt aantal mensen mee. Dit kan via Bezoekerscentrum ’s-Graveland, T (035) 656 30 80, de ledenservice van Natuurmonumenten, T (035) 655 99 55 of via www.natuurmonumenten.nl.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 2