WIJDEMEERSE WEBKRANT
Herinnering De Smoes
Kortenhoef, zo 22 februari 2009

Boudewijn Ruitenburg stuurde een herinneringsbrief aan college en raad over de bezwaren tegen vestiging van De Smoes in sporthal De Fuik.

ingezonden brief

Geacht College van B&W en geachte Raad,

Onlangs verzond ik u namens tenminste honderdzesentwintig bewoners rondom de Fuik bijgesloten brief waarin het gemeentebestuur wordt verzocht af te zien van het voornemen om de Smoes te vestigen in de Fuik.

In de tweede blijlage treft u aan welke bewoners deze brief hebben ondertekend.

Wij vertrouwen erop dat u als volksvertegenwoordigers, mede op basis van deze informatie, uw verantwoordelijkheid zult nemen en er zorg voor zult dragen dat de Smoes niet in de Fuik zal worden gevestigd.

Namens de bewoners,

Boudewijn Ruitenburg
Kortenhoef

Naschrift redactie WWK:

Bij bovenstaande ingezonden brief zaten twee pdf bestanden. De eerste was de brief die wij reeds op 1 februari publiceerden met een aantal bijlagen. De tweede was de lijst met handtekeningen.

Eén van de bijlagen waarnaar verwezen wordt is een collegebesluit van 30 september 2003.

Dat luidde als volgt:

"Het college besluit afwijzend te beslissen op het verzoek van de heer v.d. Broek en niet af te wijken van de afspraken die zijn overeengekomen tussen de gemeente en de Stichting Groenhoven na de conceptuitspraak van de
Arrondissementsrechtbank te Amsterdam ter zitting van 5 maart 1997 met betrekking tot ander gebruik van het sportcomplex Zuidsingel te Kortenhoef.
Het college verzoekt in de brief aan D. v,d. Broek nog eens de aandacht te vestigen op het belang van het goed functioneren van het overleg met omwonenden. Afwijken van de afspraken zou dat overleg onder druk zetten."

Een korte toelichting:

Tijdens de bouw van de fasen Zuidsingel 1 en verder, werd er op onderdelen geprotesteerd door bewoners van de bestaande oneven noordzijde van Zuidsingel die zich verenigd hadden in de Stichting Groenhoven. Er was ook verzet tegen de bouw van Sporthal De Fuik door de Stichting. Nadat de Sporthal in gebruik was genomen klaagden aanwonenden van de overkant over geluidsoverlast. Dat leidde tot een rechtszaak van de Stichting versus de gemeente 's-Graveland.

In de uitspraak werd het gebruik van de Sporthal het Sportcafé gelimiteerd. Er mochten slechts op vier avonden evenementen gehouden worden, het geluid werd gelimiteerd tot een zeker aantal Db, de sluitingstijd werd beperkt en beheerder Dirk van den Broek moest toezicht houden op bezoekers die het Sportcafé verlieten. In september 2003 vroeg Dirk van den Broek om verruiming van de beperkingen. In het collegebesuit wijst het college zijn verzoek af.

De afspraken werden in 1997 gemaakt met de Stichting, die de noordzijde van de Zuidsingel vertegenwoordigde (naast en achter De Fuik was nog niet gebouwd). De afspraken behelsden het gebruik van de Sporthal en het Sportcafé.

bron
brief/WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 2