WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loosdrecht verslaat Eemnes
Loosdrecht, zo 22 februari 2009

Afgelopen zaterdag speelde Loosdrecht na een lange winterstop tegen hekkensluiter Eemnes. Met moeite werd er gewonnen.

ingezonden bericht

Loosdrecht moeizaam naar winst

Na een wel heel lange winterstop was het dan eindelijk weer zover. Loosdrecht moest aantreden voor de competitie en wel thuis tegen het op de laatste plaats staande Eemnes.

Loosdrecht zelf had een reeks van vriendschappelijke wedstrijden gespeeld waarin wisselende resultaten het gevolg waren. In zijn geheel met een stijgende lijn en de hoop was dat deze doorgetrokken kon worden tegen een in feite ideale eerste tegenstander van het nieuwe jaar. Daar leek het in eerste instantie wel op. Loosdrecht speelde namelijk gretig, gemotiveerd en creëerde een reeks van mogelijkheden onder werkelijk ideale omstandigheden (mooie weer en goede grasmat) waarbij de scherpte in de afronding nog ontbrak. Maar nadat na een minuut of twintig de bevrijdende ban nog niet was gebroken, trad er meer en meer onrust op wat het spel niet ten goede kwam. Niettemin kwam de ploeg uit het gelijknamige Loosdrecht op voorsprong.

Paul van Huisstede zag de gestarte van der Schagt en legde de bal perfect achter de laatste lijn en na een correcte passeeractie werd de 1-0 binnen gewerkt. Bevrijdende goal, zou je verwachten, maar dat straalde de ploeg er niet van af. Het voetbal werd er eigenlijk niet beter op en zo kon het zijn dat in de tweede helft beide ploegen weer op gelijke hoogte konden komen.

Onnodig risico achterin, balverlies en middels een afgemeten voorzet kon deze bij de tweede paal worden binnengewerkt. Het zou toch niet zo zijn dat Loosdrecht ook in het nieuwe jaar tegen nota bene de nummer laatst wederom niet zou weten te winnen. Een standaardsituatie moest uiteindelijk het verschil maken. Niet echt handig handelen van de goalie van Eemnes betekende een vrije trap op de rand van de zestien wegens hands buiten dat gebied. De kanonskogel die Michael van Brummelen op het doel afvuurde was onhoudbaar en daarmee was er wederom de voorsprong voor Loosdrecht die dit ook niet meer weg gaf.

De drie punten binnen en het valt te hopen dat dit een basis mag zijn voor een goed vervolg van de competitie. Volgende week uit naar Argon.

Roland Wiegmans
Loosdrecht

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 2