WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jongerenbeleid
Wijdemeren, do 8 mei 2008

Wethouder Lia Moote gaat de drie grote kernen van Wijdemeren bezoeken om van de jeugd te horen waar behoefte aan is.

Het college werkt aan een nota jongerenbeleid. Daarover werd dinsdag gesproken n de commissie. Wethouder Lia Moote zou graag in Loosdrecht, Kortenhoef en Nederhorst den Berg een jongeren ontmoetingsplek (JOP) en een jeugdhonk realiseren.


Wethouder Lia Moote (PvdA).
JOP en jeugdhonk in de grote kernen.

JOP of Jeugdhonk

De gedachte om in alle kernen een JOP en een jeugdhonk te realiseren ging de commissie te ver. Ben Steenvoorden (PvdA) en René Voigt (DBW) zien liever dat of een JOP, of een jeugdhonk gerealiseerd wordt. Voigt wees erop dat van de JOP in Ankeveen weinig gebruik wordt gemaakt. Ab Krook (DBL) wees op het belang van sportverenigingen voor de opvang van jeugd. Voor het weren van overlast door hangjongeren heeft Hetty Kastelein (CDA) haar hoop gevestigd op de door de wethouder voorgestane integrale aanpak door gemeente, politie en jeugdwerk.

Inventarisatie

Wethouder Lia Moote wil graag af van de negatieve term "hangjongeren", omdat het om de kinderen van Wijdemeren gaat die nu eenmaal ook een eigen plek moeten hebben. Zij gaat de komende tijd in de verschillende kernen praten met de jeugd om te inventariseren waaraan behoefte bestaat.

Plannen voor een JOP aan de Parklaan en aan de Kwakel leden door verschillende oorzaken het afgelopen jaar schipbreuk. Tot overmaat van ramp is het jeugdhonk De Smoes enkele maanden geleden gesloten, omdat de vloer te onbetrouwbaar was.

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik JUngmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
24 gr.
windkr. 2