Vorig bericht

Home

Volgend bericht


SMoes gevonden

Wijdemeren, 17 januari 2003. Jongeren weten het nieuwe jeugdcentrum De Smoes goed te vinden, schrijft Simone Stevens in de Gooi van vandaag. Door de grote afstanden in Wijdemeren zijn dat vooral Kortenhoefse jongeren.


(Het heeft overigens nogal wat voeten in de aarde gehad voordat de officiële opening van het noodgebouw op 16 december 2002 kon plaatsvinden. De periode waarop het artikel in de Gooi betrekking heeft begint dan ook al 3 maanden voordat die opening plaats heeft gevonden, red.)


"Een mooie start" vindt jeugdopbouwwerker Sjoerd Bouwman van de welzijns- en cultuurinstelling Versa. Met de vaste activiteiten voor kinderen, tieners en jongeren en een extraatje in de vorm van een cursus zelfverdediging voor meiden (ruim voor de eerste les volgeboekt) zit men echter wel aan het financiële plafond. Van de noodlijdende gemeente Wijdemeren verwacht hij, heel realistisch, in ieder geval op korte termijn geen verhoging van het budget. 


Sjoerd Bouwman 

Hij is erg blij met de resultaten en met het mooie aantal bezoekers van de inloopmiddagen, en de jongerenavonden. Toppers wat betreft bezoekersaantallen zijn toch wel de film- en disco-avonden met gemiddeld zo'n 60 jongeren.


Het nieuwe logo

De ligging van De SMoes, achteraf bij de oude gemeentewerf van Kortenhoef aan de Kwakel, vind hij niet ideaal, niet alleen voor de jeugd uit verder gelegen kernen van onze uitgestrekte gemeente, maar ook voor de Kortenhoefse jongeren, met name kinderen van acht, negen jaar. 
Het gebouw zelf ervaart hij als een enorme vooruitgang ten opzichte van Voltage/Noord6, wat hij omschrijft als 'een donker hol in een achenebisj pand'.

Reacties

Auteur: Douwe van Essen Foto's: Douwe van Essen Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...