WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jaaroverzicht Vierde Kwartaal
Wijdemeren, zo 30 december 2007

Wij blikken terug op 2007. Per maand het opvallendste nieuws van die maand. Hieronder het vierde kwartaal.

Oktober


Overmeer Zuid (De sportvelden) in Nederhorst den Berg

Op 1 oktober presenteert Ben Steenvoorden zijn plan voor een Dorpsplein aan de Parklaan in Kortenhoef. Het werd goed ontvangen. In een extra commissievergadering werd op 3 oktober het plan voor Overmeer Zuid (de sportvelden) in Nederhorst besproken. Op 5 oktober schreven acht raadsleden met een kerkelijke achtergrond, verdeeld over twee partijen, een ingezonden brief waarin zij pleitten voor het aanwijzen van kerkgebouwen als trouwlocatie. De brief deed flink wat stof opwaaien. Op 11 oktober staakt het personeel van de Knorrfabriek omdat Unilever de poorten zal sluiten. De acties krijgen een landelijk karakter en gaan nog even door. Op 24 oktober start Oudergaard de verhuizng van bewoners naar de prefabwoningen. Het loopt op een rampje uit, want er deugt niets van het nieuwe gebouw. De verhuizing wordt tijdelijk afgeblazen. Op 28 oktober verzet fractievoorzitter Hilbrand Korver zich nadrukkelijk tegen de plannen om jonge bomen langs de Leeuwenlaan te planten. Ook op 28 oktober schoten twee wethouders een fotograaf buiten westen met een voetbal bij de opening van het kunstgrasveld van de SV Loosdrecht.

November


In het gelid langs de Leeuwenlaan.

Op 2 november werd de fietsbrug over het Hilversums Kanaal feestelijk geopend. Op 6 november gaat het CDA aan de slag in Loosdrecht voor Make A Difference Day. De staking bij Knorr is afgelopen op 7 november. Gaby van der Waal, de OR-voorzitter van Knorr, is tevreden met het resultaat dat met drie weken staking bereikt is. Het blijft echter jammer dat Knorr dicht gaat. De PvdA en de SP in Hilversum startten in november een handtekenngenactie tegen de plannen van Ziekenhuis Hilversum (Ter Gooi Ziekenhuizen). Langs de Leeuwenlaan in 's-Graveland worden half november nieuwe boompjes geplant. Eind november beginnen de provincie Noord-Holland en de gemeente Wijdemeren beiden een eigen publiciteitsoffensief. Tegen elkaar. Over het verdiepingenplan.

Dossier Verdiepingenplan

December


Nadat de raad onderling heeft besloten dat burgemeester Don Bijl nog zes jaar in Wijdemeren mag blijven, komt hij glunderend weer binnen.

Studenten van de Johan Cruyff Universiteit zwermden uit over Wijdemeren om de toekomst van de sport in kaart te brengen. Laten ze nu precies Cor Koster, de voorzitter van het CDA negeren. Te grijs en te oud. Jongerencentrum De Smoes lijdt aan een verrotte vloer. Het centrum gaat pardoes dicht. Sinterklaas was weer alom aanwezig. Doedom werd ongeduldig en stuurde maar weer eens een brief naar het gemeentebestuur om wat actie te ontketenen. Ruud Buys (VVD) was heel erg boos op de raad over het niet verlelenen van een bouwvergunning. In de Gooi- en Eemlander kreeg de raad er van langs. Later, in het debat in de raad, was hij weer wat afgekoeld.

De kleedruimte van de SV 's-Graveland kwam op de raadsagenda. Dat had veel voeten in de aarde omdat er tussen een commissievergadering en de raad, in drie dagen, een nieuwe voorstel gebakken werd door het college. Hoewel in 2001 beloofd, kreeg de SV niet wat zij wilde. Het werd een prefabgebouw. De SV Loosdrecht stak de SV 's-Graveland en passant een stok tussen de benen door maar alvast een tweede kunstgrasveld te van de gemeente te eisen als 's-Graveland een permanente kleedruimte zou krijgen.

Burgemeester Don Bijl kan lachen. De raad vroeg hem unaniem om de komende zes jaar aan te blijven. Wethouder Lia Moote had minder geluk met een hoog afsluitbaar hek voor de Antoniusschool in Kortenhoef. De school had het hek van tienduizend euro al besteld, maar de raad ging dwars voor haar voorstel liggen om de school het geld te geven, omdat de bovenburen van de school een kort geding hadden aangespannen vanwege overlast van spelende kinderen.

Op 17 december brandde de Orangerie van Eikenrode af. Martien Plasmeijer, de eigenaar, wil het complex in 2008 verbouwen tot apartementen. Op 19 december stak de ijskoorts de kop op. Op zaterdag kon, hoewel niet officieel, geschaatst worden op veel plekken. De sfeer was sprookjesachtig. Ankeveen werd compleet afgesloten vanwege de drukte. Op 1 januari krijgt De Dobber in Kortenhoef een nieuwe beheerder.

Op 27 december, de dag na Kerst, breekt er brand uit in de Emtinckhof in Nieuw Loosdrecht. Eén inwoonster vindt de dood. De hulpdiensten rukken massaal uit.

bron
WWK
foto
Div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
8 gr.
windkr. 3