WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dorpsplein goed Ontvangen
Kortenhoef, ma 1 oktober 2007

Vanavond presenteerde Ben Steenvoorden zijn plan voor een Dorpsplein aan de Parklaan in Kortenhoef. Het werd goed ontvangen.


Ben Steenvoorden (PvdA)

Zestig toehoorders waren naar de Dobber gekomen om te luisteren naar de presentatie van het plan dat Ben Steenvoorden bedacht heeft. De gedachte achter het plan is dat er in Kortenhoef geen echt plein is dat geschikt is voor bijeenkomsten en muziekuitvoeringen. Bij de ontwikkeling van het plan werd gezocht naar een mogelijkheid die dichtbij de Meenthof lag, maar ook dichtbij de Van Heumenhof en Oudergaard om ook bejaarden te betrekken bij evenementen op het plein.


Links het te bouwen Veenstaete. Rechts de Curtevenne- en de Regenboogschool. Onder midden de Van Heumenhof. T = de muziektent. M = het herdenkingsmonument.

Het plein moet plaats bieden aan het herdenkingsmonument dat verplaatst werd van het oude gemeentehuis naar de Van Heumenhof. Ook is er een muziektent gedacht aan de kant van het nieuw te bouwen Veenstaete, dat overigens pal aan het water komt te staan.

Hans Haselager, fractievoorzitter van de PvdA in Hilversum en oud-inwoner van Kortenhoef, leidde de discussie met verve. De bloemen die hij na afloop kreeg, gingen direct naar zijn moeder, die ook in de zaal zat.

Gemompel en gemopper

Ben Steenvoorden, fractielid van de PvdA in Wijdemeren, gaf een presentatie over zijn plan. Op de tribune klonk instemmend gemompel, maar ook wat gemopper. Afgelopen zaterdag heeft Steenvoorden brochures uitgedeeld op de Meenthof. Bij die gelegenheid was er iemand die een positieve reactie gaf op het plan. Hij had ook al een naam. Het Rode Plein.


Hans Haselager laat de zaal aan het woord.

Na de pauze was het tijd voor vragen uit de zaal. Daarbij nam klagen over de hangjeugd op een zeker moment de overhand. De aanwezigen, van de Van Heumenhof, die daar over begonnen waren zeer kwaad. "Wij zien soms blote konten. Daar zakt onze broek van af." De zeecontainer voor de jeugd (JOP) kwam ook aan de orde. Wethouder Lia Moote kon de gemoederen wat bedaren toen zij meedeelde dat de JOP ergens anders komt.


Een impressie van het plein. Rechts de muziektent en Veenstaete.

Gezellig?

Burgemeester Don Bijl sprak zijn zijn waardering uit voor het initiatief van Ben Steenvoorden. Hij vroeg aandacht voor de veiligheid. Ook zei hij dat een plein pas een succes wordt als het "gezellig"en "besloten" is. Hij zette vraagtekens bij die eigenschappen van het gedachte dorpsplein. Het antwoord op die vragen was dat de situatie m.b.t. het water nu niet anders is. Over de aankleding en indeling van het plein werd gezegd dat er nog verder naar gekeken wordt. Wethouder Wim Neef gaf aan het eind van de avond een compliment aan Ben steenvoorden voor het plan.

Er is contact met twee woningbouwverenigingen over een eventuele sponsoring van de aanleg van het plein. Dudok Wonen zegde geld toe, mits zij exclusiviteit krijgen. Ook Gooi- en Omstreken wil wel een bijdrage leveren.

Er wordt een comité gevormd, onder voorzitterschap van oud-wethouder Ties Hagen, om de verdere stappen in de ontwikkeling van het plan in goede banen te leiden. Bob Colijn meldde zich direct aan bij de rode rakkers. De avond werd positief afgesloten met een flink applaus dat steun betuigde aan het initiatief.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
18 gr.
windkr. 2