WIJDEMEERSE WEBKRANT
Blij met Bijl
Wijdemeren, vr 14 december 2007

De gemeenteraad van Wijdemeren is uiterst tevreden over burgemeester Don Bijl. Zij stuurt dan ook een positief advies over zijn herbenoeming naar de minister.

Een burgemeester wordt voor zes jaar benoemd. Na die periode komt dus de vraag aan de orde of hij zelf door wil gaan en of de gemeenteraad met hem door wil. Voor burgemeester Don Bijl komt dat moment binnen kort, omdat de herindeling op 1 januari 2002, al weer zes jaar geleden, zijn beslag kreeg.

Functioneringsgesprek

Afgelopen zomer evalueerden de fractievoorzitters het functioneren van Don Bijl en kwamen daarbij unaniem tot de conclusie dat zij uiterst tevreden zijn met de manier waarop hij zijn ambt vervult. In het kader van de herbenoemingsprocedure moet er een advies van de raad via de commissaris van de Koninging naar de minister van Binnenlandse Zaken.


Tijdelijk raadsvoorzitter Betske van Henten met links van haar
Joop Ditmarsch, de raadsgriffier.

Superlatieven

Over dat advies werd gisteren in de raad beraadslaagd. Don Bijl deed zijn ambtsketing af en verliet de zaal. CDA fractievoorzitter Betske van Henten nam plaats op de voorzittersstoel om de vergadering te leiden. Kees Bosdijk, de PvdA fractievoorzitter ging voor de gelegenheid achter het spreekgestoelte staan en meldde de uitslag van het functioneringsgesprek met de burgemeester. Daar was geen woord Spaans bij. Bruggenbouwer, goede luisteraar, goede communicator. teamplayer, collegiaal, betrokken bij de burger, integer en nog vele andere superlatieven gingen over de katheder.


Kees Bosdijk spreekt in superlatieven.

Don Bijl moet blijven!

De conclusie was dan ook snel unaniem door de raad getrokken. Er gaat een positief advies naar minister Ter Horst. Don Bijl moet blijven!


Een glunderende Don Bijl betreedt weer de raadszaal.


En treedt weer in functie onder het toeziend oog van Hare Majesteit.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 2