WIJDEMEERSE WEBKRANT
Fietsbrug Geopend
's-Graveland, vr 2 november 2007

Vanmiddag om drie uur was het zover. De fietsbrug over het Hilversums Kanaal werd officieel met enige feestgedruis geopend.


De toehoorders in de feesttent.

Al jaren werd er over gedacht en gesproken. Een veilige aansluiting op het fietspad langs het Zuidereinde naar de Vreelandseweg. Vandaag werd de nieuwe brug geopend op een vierpersoonstandem. Op de tandem gedeputeerde Peter Visser (NH), wethouder Wim Neef van Wijdemeren, wethouder Ton Roerig van Hilversum en Mevrouw Wellerman van de Dienst Landelijk Gebied. De brug werd bekostigd door de provincie, de gemeente Wijdemeren, de gemeente Hilversum en het ministerie van VROM.


Gedeputeerde Peter Visser

Wethouder Wim Neef

Naast de brug van Mussert

In zijn toespraakje refereerde gedeputeerde Peter Visser aan de plek van de brug. Naast de brug die nog door Anton Mussert gebouwd werd. Bij het ontwerp van de nieuwe brug werd aansluiting gezocht bij de bestaande brug. Hij gaf aan dat de brug zowel voor woon-werkverkeer als voor recreatieve doeleinden een grote verbetering van de verkeersveiligheid betekent.

Vallen en opstaan

Wethouder Neef liet de historie van de brug de revue passeren. Al in de gemeente 's-Graveland werd er over gedacht, toen midden jaren negentig het fietspad langs het Zuidereinde werd aangelegd. Na de herindeling werd het project weer opgepakt door Wijdemeren. Met vallen en opstaan. Dan weer verliep de termijn van een subsidie, dan waren er problemen met grondeigenaren en als klap op de vuurpijl werd een motie van wantrouwen tegen hem ingediend over een verplaatste paardenstal. Samen met Rolf Besemer, die ambtelijke steun verleende, overwon hij alle tegenspoed.


Aan de wandel naar de tandem.

Op de tandem


Op de tandem. Van voor naar achter Peter Visser, Ton Roerig,
Mw. Wellerman en Wim Neef.

Na de beide toespraakjes liep het gezelschap naar de brug om de openingshandeling te verrichten. Die bestond uit het heen en weer fietsen op een vierpersoonstandem over de nieuwe brug. Op de fiets Peter Visser, Ton Roerig, Mevrouw Wellerman en Wim Neef. Het publiek stond trouwens daarbij af en toe behoorlijk in de weg. Ook voor reguliere fietsers die gebruik maakten van de brug en zich door de mensenmassa moesten wurmen. Dat mocht de feestvreugde niet drukken.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
14 gr.
windkr. 2