WIJDEMEERSE WEBKRANT
Sprookjeslandschap
Wijdemeren, za 22 december 2007

Het landschap in Wijdemeren is veranderd in een sprookje. Dikberijpte bomen worden beschenen door een laagstaande winterzon.

Vandaag begon officiëel de winter. Het vriest al een week. De afgelopen dagen was het daarbij mistig. Het gevolg is dat de takken van de bomen met een dikke laag rijp zijn bedekt. Afgelopen nacht vroor het 7 tot 8 graden.

Vanmorgen kwam de zon weer tevoorschijn. En dat levert feeërieke plaatjes op. Prachtig om te wandelen. En misschien, maar wees voorzichtig, om op smalle sloten te schaatsen.

IJstoestand

In de G&E van vandaag waarschuwt Hans Wammes van de Ankeveense IJsclub voor overmoed bij het schaatsen. Het ijs is nog lang niet dik genoeg op de Ankeveense Plassen volgens hem. Op de dikste plekken is het vier centimeter, maar er zijn ook nog plaatsen genoeg waar geen ijs ligt. Langs het Bergsepad wordt volop geschaatst, maar ook dat vindt Wammes onverantwoord. Als er honderden mensen op het ijs komen, dan kan dat het begeven. Hoewel het niet diep is, is het water toch zo koud dat je in een paar seconden onderkoeld bent. Wammes verbaast zich over het gemak waarmee mensen zich op het ijs wagen. Als voorbeeld haalt hij een vader op de schaats en een moeder achter de kinderwagen op het ijs aan. "De mensen snappen niet hoe gevaarlijk dat is."

Op de websites van de clubs in Kortenhoef en Ankeveen staat dat de banen gesloten zijn. De ijslijn van Kortenhoef, met de actuele status is 035 6562829.

Bonnema

In Loosdrecht doet Bonnema Schaatssport intussen goede zaken. De zaak had enkele duizenden paren schaatsen in voorraad. Nu loopt het storm. Er worden schaatsen verkocht en geslepen.

bron
WWK/G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
stralend
- 6 gr.
windkr. 2