WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ankeveen Potdicht
Ankeveen, za 22 december 2007

Vanwege de schaatsdrukte zat Ankeveen vandaag potdicht. De toegang vanaf de Loodijk was met hekken afgezet door de politie.

Ondanks de waarschuwingen waren vandaag toch talloze schaatsers naar Ankeveen getogen. In Ankeveen werd het zo druk dat de politie de toegang tot het dorp volledig afsloot. Langs de Loodijk stonden tientallen auto's in de berm geparkeerd, ongeacht de borden die daar door de politie waren neergezet, waarop gewaarschuwd werd voor bekeuringen. Tot tweehonderd meter voorbij de Molen, verder nog dan de bocht naar Weesp, stonden auto's mannetje aan mannetje geparkeerd.

RTL4 Journaal

Ankeveen haalde het RTL4 Journaal. Prachtige plaatjes van schaatsers op een zonovergoten plassengebied, omzoomd door de witte bomen. Het bestuur van de Ankeveense IJsclub kwam ook aan het woord. David Pos, de voorzitter van de Ankeveense IJsclub, begreep wel enigszins dat de mensen zo massaal waren komen schaatsen, maar vreesde toch dat er ongelukken konden gebeuren en raadde het wildschaatsen af. Bij het boren in het ijs, om de dikte te bepalen, bleek dat er op de baan slechts twee centimeter lag. Te weinig om honderden schaatsers zonder gevaar te kunnen ontvangen.

bron
WWK/RTL4
foto
RTL4
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
stralend
- 4 gr.
windkr. 2