WIJDEMEERSE WEBKRANT
Overmeer Zuid
Nederhorst den Berg , wo 3 oktober 2007

In een extra commissievergadering werd vanavond het plan voor Overmeer Zuid (de sportvelden) in Nederhorst besproken.


Overmeer Zuid, de sportvelden, waar woningbouw gepland wordt.
Links de Vecht, rechts de randweg, onder de boezem.

Er werden vanavond drie modellen gepresenteerd voor woningbouw in Overmeer Zuid. Het zijn de eerste schetsen Model 1 en 2 blijven binnen het gebied. Model 3 is een lange termijn plan dat pas over jaren gerealiseerd zou kunnen worden.

In het gebied zit (rechtsonder op de foto) een agrarisch bedrijf. Rond dat bedrijf bestaat een cirkel van honderd meter waarbinnen, vanwege de stank, niet gebouwd mag worden. In model 1 gaan de sportvelden naar rechtsboven in het gebied. De woningbouw komt links en onder langs de boezem. Dat levert circa 140 woningen op. Model 2 legt de sportvelden rechtsonder naast het agrarische bedrijf. De bebouwing schuift daar door naar boven. er is ruimte voor ongeveer 270 woningen.

In model 3 worden de sportvelden en het agrarische bedrijf in het terrein onder de boezem aangelegd. Dat mag nu niet van de provincie, omdat de rode contour (de grens van bebouwing) nu op de boezem ligt. Als dat in de toekomst eventueel wel toegestaan zou worden, dan kan het hele gebeid Overmeer Zuid voor woningbouw gebruikt worden.

Na de presentatie gaf de commissie haar mening. Kees Bosdijk mistte de rol van de woningbouwvereniging, die uit heeft gesproken om de wijk ten noorden van het plan (Overmeer Noord) op te knappen. Wethouder Neef wilde hier niet te veel over zeggen.

De eindcnlcuie was dat model 1 en 2 verder uitgewerkt moeten worden en de inspraak in kunnen. Op 24 oktober zal de eerste inspraakavond door de gemeente georganiseerd worden.

bron
WWK
foto
Google Earth
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
13 gr.
windkr. 2