WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bange Piet op het Dak
Kortenhoef, wo 5 december 2007

Sinterklaas bezocht vanmorgen veel scholen. Op de Curtevenneschool in Kortenhoef moest de brandweer er aan te pas komen om een bange Piet van het dak te halen.


Bibberend van de kou en de hoogtevrees.

De Bange Zwarte Piet zat op het dak van de Curtevenneschool. Hij was plotseling bevangen door hoogtevrees en durfde het dak niet meer af. Gelukkig had hij een tentje op het dak, want het was flink koud. De hele nacht had hij daar doorgebracht. Bibberend van de kou en de angst voor de hoogte liep hij radeloos heen en weer over het dak.

Om kwart voor negen, nadat de kinderen naar buiten waren gekomen om Sinterklaas te verwelkomen, kwam er een reddingsactie op gang. Een enorme ladderwagen van de brandweer kwam aanrijden met gillende sirenes. In de wagen bleek Sinterklaas te zitten. Op de wagen enkele Pieten.

Nadat Sinterklaas was uitgestapt en welkom geheten door de schoolleiding, draaide de ladderwagen het schoolplein op. De ladder werd uitgezet en voorzichtig op het dak neergelaten. Met de hulp van een brandweerman werd Piet over de ladder van het dak geholpen.


De bange Piet wordt voorzichtig naar beneden geholpen.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 4