WIJDEMEERSE WEBKRANT
Politiek na Nieuwjaar
Wijdemeren, zo 30 december 2007

Na nieuwjaar gaat het leven gewoon door. Ook het politieke leven van Wijdemeren. Wat komt er in 2008 als eerste aan de orde?

Maatschappelijke Zaken

Op 8 januari wordt de commissie Maatschappelijke Zaken gehouden. Er wordt dan gesproken over de vervanging van de toplaag van het handbalveld van de ASV. Daarvoor wordt 22,5 duizend euro uitgetrokken. De toplaag van het veld is zo slecht dat het risico bestaat dat de handbalbond spelen op het veld zal verbieden.

Ook zal de Stadsbank een presentatie komen geven over "Schuldhulpverlening Nieuwe Stijl".

Ruimte en Economie

Artikel 19

Op 9 januari volgt de commissie Ruimte en Economie. Daar wordt gesproken over een wijziging in de delegatie aan het college van artikel 19 procedures. Een artikel 19 procedure houdt een gedeeltelijke wijziging op een bestaand bestemmingsplan in. Bijvoorbeeld als iemand een paardenstal wil bouwen die niet in het bestemmingsplan staat. Of een huis. Soms wordt artikel 19 zelfs gebruikt om complete nieuwbouwwijken te bouwen, maar dat is niet in de geest van de wet. In 2002 besloot de raad om die wijzigingen compleet over te laten aan het college. Soms leidde dat tot discussies achteraf met het college, nadat het besluit al genomen was. Welke wijziging wordt voorgesteld is nog onbekend.

Winkels Dorpscentrum

Er wordt ook gesproken over de haalbaarheid van winkels in het Dorpscentrum Oud Loosdrecht. Een bureau deed er onderzoek naar. De conclusie is dat er geen plaats is voor winkels voor de dagelijkse behoeften. Ook over de vestiging van andere winkels is het bureau niet erg optimistisch. Er wordt dan ook in overweging gegeven om meer woningen en/of kantoren te vestigen en minder winkels.

Bomen Noordereinde

In een memo worden verschillende opties voorgelegd inzake de herinrichting van het Noordereinde tussen De Klapbrug en de Stichtse Kade, en dan met name over de bomen.

In de eerste variant worden 16 van de 24 bomen gespaard. Die bomen kunnen naar schatting nog 15 jaar mee. Tussen de bomen worden parkeervakken aangelegd. Het probleem met deze oplossing is dat de weg niet echt gerenoveerd kan worden, omdat een aantal bomen vrijwel in het asfalt staan. Er kan alleen een nieuwe toplaag aangebracht worden en doorlaatbare verharding onder de parkeervakken. Ook kan er niets aan het riool gedaan worden.

In de tweede variant worden alle bomen gekapt en vervangen door 26 linden die overtollig zijn op de Overmeerseweg. (Daar moet uitgedund worden.) De nieuwe bomen komen verder van de weg te staan met voldoende tussenruimte voor veilig parkeren. In dit geval kunnen weg en riolering wel compleet vervangen worden.

Tenslotte komt op 9 januari de goedkeuring van de provincie voor het postzegelbestemmingsplan "Het Dode Eind" aan de orde, naast het paardenpoepbeleid.

Bestuur en Middelen

Op 10 januari spreekt de commissie Bestuur en Middelen over de regionalisering van de brandweer. Ook de leges voor kermissen komt aan de orde. Er liggen enkele voorstellen om pc's en softwarepakketten te vervangen c.q. aan te schaffen. Tenslotte wordt er, naast enkele andere onderwerpen, gesproken over het functioneren van de Rekenkamer.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
8 gr.
windkr. 3