WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jaaroverzicht Derde Kwartaal
Wijdemeren, za 29 december 2007

Wij blikken terug op 2007. Per maand het opvallendste nieuws van die maand. Hieronder het derde kwartaal.

Juli

Op 1 juli is het Beach Volleybaltoernooi in Loosdrecht. Op 2 juli wordt bekend dat de provincie begonnen is met de werkzaamheden om bij de afslag Nederhorst den Berg een rotonde aan te leggen. Nou ja. Begonnen. Er is nog steeds niets gebeurd.

Op de Mr. J. Terpstraschool in Loosdrecht slaan de ouders de handen ineen. Het schoolzwemmen komt daar weer terug. Een kink in de kabel voor de nieuwbouw van Oudergaard in Kortenhoef. De rechter stelde de omwonenden in het gelijk. De bouw wordt geschorst en de gemeente moet zijn huiswerk over doen. Volgens wethouder Wim Lorjé stopt beheerder Hans Peet met de Dobber. Peet spreekt dat tegen op 7 juli. De provincie Noord-Holland neemt het heft in handen over het verdiepingenplan van de Loosdrechtse Plassen. De gemeente wordt overruled. Er is sprake van dat het NERA gebouw in de Horstermeer gesloopt zal worden. Daar is flink verzet tegen.

Dossiers

Verdiepingenplan
Dobber
Horstermeer

Augustus

Op 2 augustus trekt de Tomin Groep aan de bel. Bij een Europese aanbesteding voor schoonmaakwerk dreigt de Tomin uit de boot te vallen. In de weken daarna is er veel ophef en emotie in de politiek. Voor de neus van de aanleunwoningen van Oudergaard in Kortenhoef is een drie verdiepingen hoge containerflat neergezet. De bewoners zijn woedend en halen de televisie. Op 10 augustus biedt Hans Peet De Dobber te koop aan. Volgens het college kan dat helemaal niet. DBL startte een succesvolle handtekeningenactie tegen het verdiepingenplan. De Hostermeer bestond 125 jaar. Dat werd uitbundig gevierd. Burgemeester Don Bijl werd door wethouder Wim Neef van een paal gemept. De regiegroep doet machteloze pogingen om klachten van ondernemers over de regels te krijgen. Niemand meldt zich. Op 29 augustus spreekt de gemeenteraad over de voorstellen van Doedom. De publieke tribune zit vol.

Dossier Oudergaard

September

Op 1 september won Henk Willemse het NK Palingroken in Kortenhoef. Nadat het terrein jaren braak lag, kwamen de plannen voor nieuwbouw op de Plutoterrein in 's-Graveland op 4 september naar buiten. Raadsgriffier Baerte de Brey vertrekt. Als hij het over de "voorleesmoeders" in de gemeenteraad heeft, wordt hem dat niet in dank afgenomen. Na eerdere gevallen in de Gooi en Vechtstreek is nu ook in de gemeente Wijdemeren een geval van blauwtongziekte geconstateerd. De gemeente deed zijn huiswerk over. Nieuwbouw van Oudergaard mag toch. In Hilversum werd een brand aangestoken die de Kortenhoefse Kim Veerman het leven kostte. Op 29 september ziet DBL raadslid Gert Zagt zich genoodzaakt om een beroep te doen op de Wet Openbaarheid van Bestuur. Het werd hem geweigerd om stukken in de zien over een paardenstal bij het Zuidereinde. De Godfather van Dorpsbelangen blikt terug op de vijfentwintigste verjaardag van zijn politieke petekind. Een roerig leven met ups en downs. Never a dull moment.

bron
WWK
foto
Div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
24 gr.

windkr. 7